string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vitesse, FC Groningen debuteren op Eredivisie Live.

Donderdag 10 juli 2008 om 18:00

FC Groningen speelt op vrijdag 29 augustus de openingswedstrijd op Eredivisie Live, het nieuwe tv-kanaal van de Eredivisie. De uitwedstrijd tegen Vitesse vormt de aftrap van het nieuwe platform van de Eredivisie. Donderdagmiddag werd het concept in Utrecht aan alle clubs en de pers gepresenteerd. Het kanaal heeft een zeer grote dekking en zal in ieder geval worden aangeboden door Ziggo, UPC, KPN en Tele2.

Begin augustus start de promotiecampagne en zal duidelijk worden op welke manier de verschillende aanbieders Eredivisie LIVE! als pakket zullen aanbieden aan hun klanten. UPC en Tele2 zullen ook de mogelijkheid bieden losse wedstrijden te bekijken middels ‘pay per match’. KPN biedt Eredivisie Live bovendien aan via Mobiel TV.

Directeur Hans Nijland van FC Groningen is zeer enthousiast over het nieuwe kanaal. “Het is niet zomaar een tv-kanaal. Behalve de wedstrijden in het weekend is er de hele week aandacht voor de Eredivisie. Op maandagavond met een talkshow, van dinsdag tot en met donderdag via een Eredivisie Magazine en op elke werkdag via VI TV, waarin Johan Derksen en Wilfred Genee de ontwikkelingen in het voetbal onder de loep nemen.”

“We zijn heel blij met dit initiatief. Het is op een zeer professionele manier aangepakt en er zijn sprekende namen gecontracteerd, zoals commentator Theo Reitsma, presentatoren Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen, analytici Jan van Halst, Mario Been en Gary Lineker. Dit voetbalkanaal gaat slagen, omdat het verspreidingsgebied vrijwel heel Nederland dekt middels de contracten die zijn afgesloten met onder meer de kabelmaatschappijen.”

Vanaf vrijdag 11 juli is meer over Eredivisie Live te lezen op www.eredivisielive.nl.
Bron: FC Groningen

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’