string(9) "claudebot"

Virgil van Dijk: ‘Fantastisch gevoel’.

Zondag 12 mei 2013 om 18:34

Virgil van Dijk stond na afloop van de wedstrijd tegen Ajax met een grote trofee in zijn handen. De verdediger is door de supporters van FC Groningen verkozen tot Essent Speler van het Jaar. “Een fantastisch gevoel,” aldus Van Dijk.

“Ik ben heel dankbaar dat ik ben beloond door de supporters,” zegt Van Dijk. “FC Groningen heeft me de kans gegeven om me door te ontwikkelen en die kans heb ik gegrepen. Ik kwam als jeugdspeler en ben bezig aan mijn derde seizoen hier en dan is het fantastisch dat je Essent Speler van het Jaar wordt.”
Overtuiging
Hoewel de Trots van het Noorden de wedstrijd tegen Ajax verloor, werden wel de play-offs om Europees voetbal bereikt. “Verliezen is niet leuk, maar ik denk dat we na de 0-1 zeker nog kansen hebben gehad. De overtuiging om te kunnen winnen, zat er vandaag echter net niet in. Dat we 0-2 hebben verloren is balen, maar we pakken wel de zevende plaats en doen mee met de play-offs.”
In die play-offs komt FC Groningen eerst FC Twente tegen. “Een goede ploeg, maar het zijn twee wedstrijden op zich. In de play-offs is alles mogelijk, dat zag je aan de wedstrijden tegen ADO Den Haag van een paar jaar geleden. We moeten onze momenten zien te pakken.”
Van Dijk is niet verrast dat FC Groningen uiteindelijk toch op de laatste speeldag een ticket veiligstelt voor deelname aan de play-offs. “We hebben wel wat geluk gehad, maar de afgelopen weken had ik wel het gevoel dat we het zouden kunnen halen. Er is echter ook een periode geweest dat we naar beneden moesten kijken. Als je me drie maanden geleden had gezegd dat we play-offs zouden spelen, had ik misschien gedacht aan play-offs om degradatie. Gelukkig hebben we door een goede reeks alsnog de play-offs om Europees voetbal kunnen halen.”
Bacuna
Leandro Bacuna werd uitgeroepen tot Essent Man of the Match, maar kon geen bedreiging meer vormen voor Van Dijk voor de titel Essent Speler van het Jaar. “We verliezen, maar halen de doelstelling wel. Ik denk dat we trots mogen zijn dat we de play-offs hebben gehaald. Het was de doelstelling van dit seizoen en dan maakt het niet uit hoe je het haalt,” verwijst Bacuna naar het feit dat FC Groningen afhankelijk was van uitslagen op andere velden.
“Ik verwacht tegen FC Twente twee frisse wedstrijden. FC Twente is een goede ploeg, maar als je de play-offs wilt winnen, moet je alle drie de ploegen kunnen verslaan. Dan maakt het ook niet uit of je eerst thuis of uit speelt, je moet alles willen winnen. We moeten er gewoon vol voor gaan.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus