Vinkhuizen en Gorecht-West winnen FC Groningen Buurt Battle

26 april 2017

De wijken Vinkhuizen en Gorecht-West zijn de winnaars geworden van de FC Groningen Buurt Battle 2017. Vandaag, woensdag 26 april, werd op Sportpark Corpus den Hoorn de finaledag gehouden van dit acht weken durend maatschappelijk project – één van de vele initiatieven van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De eerste selectie van FC Groningen was bij de finale aanwezig.

Door middel van de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, ouderbetrokkenheid, gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn waarden en normen en ook sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vond plaats in twaalf wijken.
 
Punten
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van de professionals in de verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten namen met hun wijkteam deel aan de finaledag.
 
VIP-arrangement
Elke wijk leverde één of twee teams, die vandaag op Sportpark Corpus den Hoorn streden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag werden de wijkteams gecoacht door de spelers en de staf van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk won in de leeftijdscategorie 10 jaar tot en met 12 jaar de wijk Vinkhuizen onder leiding van Bryan Linssen en bij 13 jaar tot en met 15 jaar leidden Glenn Bijl en Alexander Sorloth Gorecht-West naar de winst. De Rabobank Fair Play Cup werd uitgereikt aan SPT. Alle winnaars ontvingen een VIP-arrangement rond de competitiewedstrijd FC Groningen – PSV, op zondag 7 mei aanstaande in het Noordlease Stadion.

Gorecht-West
Fair Play SPT

Laatste nieuws