Vink voor derde keer op rij bij Groningen tegen Vitesse

10 december 2014

Scheidsrechter Pieter Vink fluit zondagmiddag voor de veertiende keer een duel in Euroborg. De arbiter leidde, sinds zijn eerste wedstrijd in 1999, in totaal al 22 officiële wedstrijden van de Trots van het Noorden op Groningse bodem. Hiervan werd exact de helft in winst omgezet door de thuisclub.

In de laatste twee wedstrijden van FC Groningen, die Vink leidde, was Vitesse in beide gevallen de tegenstander. De scheidsrechter uit Noordwijkerhout floot vorig seizoen zowel de competitiewedstrijd van de Trots van het Noorden in Euroborg (3-1 winst), als het uitduel van FC Groningen in de play-offs in Arnhem, geëindigd in een 1-4 zege voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi. In totaal – uit en thuis – blies Vink al 41 keer op de fluit bij een officieel duel van FC Groningen. In negentien gevallen stapten de Groningers als winnaar van het veld. Elf keer werd er zowel gelijk gespeeld als verloren. Vorige eeuw
De geschiedenis van Vink in en met Groningen gaat terug tot in de vorige eeuw. De arbiter floot in 1999 twee keer een thuiswedstrijd van FC Groningen tegen VVV (4-0 en 4-1), beide duels in de eerste divisie. Daarna had hij twee keer op rij de leiding bij FC Groningen – RBC Roosendaal (4-1 en 2-0). De laatste versie hiervan in 2001 was de eerste wedstrijd van FC Groningen in de Eredivisie waarbij Vink de leidsman was. Zondag wordt het 23ste optreden van Vink in Groningen. De wedstrijd in Euroborg begint om 14.30 uur. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor dit duel in de zestiende speelronde van de Eredivisie. FC Groningen bezet met 22 punten de zevende plaats op de ranglijst. Vitesse heeft vier punten minder en bekleedt met achttien punten de elfde plek in de Eredivisie.

Laatste nieuws