string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Vijf op scherp; drie vraagtekens.

Donderdag 28 februari 2013 om 15:16

Komende zondagmiddag speelt FC Groningen in de 25ste speelronde van de Eredivisie de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Vijf spelers staan op scherp en riskeren een schorsing bij een gele kaart. De inzetbaarheid van drie spelers wordt de komende dagen nog bekeken.

Bij FC Groningen hebben Leandro Bacuna (6), Virgil van Dijk (4), Andraz Kirm (4), Kees Kwakman (4) en Rasmus Lindgren (4) een risicovol aantal kaarten achter hun naam staan. Dit seizoen worden spelers automatisch geschorst na een vijfde, zevende en negende gele kaart in de competitie. Als zij geel krijgen, missen ze dus het thuisduel met NAC Breda van vrijdag 8 maart.
De inzetbaarheid van drie spelers is door blessures nog niet zeker. Mitchell Schet liep dinsdagavond in Eindhoven een zogenaamde ‘paardenkus’ op door een knietje in zijn bovenbeen. Tim Sparv kampt met een blaar en Lorenzo Burnet heeft hamstringklachten. Vrijdagmiddag zal op het wekelijkse perspraatje meer duidelijk zijn over hun inzetbaarheid. Zaterdagmiddag wordt om 14.00 uur de laatste training voorafgaand aan Roda-Groningen afgewerkt.

Gerelateerd nieuws.

4 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard