Vijf op een rij voor FC Groningen

17 maart 2019 / vandaag

Voor de tiende keer in de historie van de club heeft FC Groningen vijf thuisduels op rij gewonnen in de Eredivisie. Zondagmiddag zorgde Lex Immers met een eigen goal voor een 1-0 zege van FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Door de tiende seizoenszege is de Trots van het Noorden nu de nummer 8 van de ranglijst. Er zijn nog acht competitieronden te gaan in de reguliere competitie.

In het met 17.291 toeschouwers gevulde Hitachi Capital Mobility Stadion stond FC Groningen aan de aftrap zonder centrale verdediger Jeffrey Chabot. De Duitser moest wijken voor de van een schorsing teruggekeerde Ritsu Doan. Samir Memisevic verschoof een linie naar achteren en Ilias Bel Hassani speelde centraal op het middenveld. Aan de kant van ADO Den Haag was Tom Beugelsdijk afwezig door een schorsing.

De intentie van FC Groningen was vanaf de aftrap duidelijk en er was ook maar één ploeg die aanspraak maakte op een doelpunt in de eerste helft. Na een schot rakelings naast door Kaj Sierhuis, kwam Groningen na een halfuur aan de leiding door een eigen doelpunt. Er ging een snel genomen uittrap van Sergio Padt aan een corner vooraf, die vervolgens een eigen doelpunt van Lex Immers tot gevolg had. De 1-0 was in die fase verdiend te noemen.

Vlak voor de pauze was het een wonder dat beide ploegen door mochten met elf speler. Een forse overtreding van El Khayati werd gevolgd door een meer dan harde duw van Deyovaisio Zeefuik en het tafereel dat volgde had voor de VAR een avondvullend herhalingsprogramma kunnen opleveren. Scheidsrechter Dennis Higler besloot de ‘oploop’ met twee gele kaarten af te doen en daarmee bleef het een wedstrijd. Alle heethoofden herpakten zich vervolgens en in totaal werden zes gele prenten uiteindelijk gelijk verdeeld.

In de tweede helft verzuimde Groningen de voorsprong verder uit te bouwen, maar kwam het ook één keer heel goed weg toen Sergio Padt in een één tegen één situatie met John Goossens voor een cruciale redding zorgde. Het bleef tot en met de vijfde minuut van de blessuretijd erg spannend en in de slotseconden had Mimoun Mahi nog de grootste kans op de dubbele score. De spits stiftte echter te laconiek en zo kon doelman Robert Zwinkels het balletje eenvoudig plukken.

Met de vijfde thuiszege op rij klimt FC Groningen naar de achtste plek van de Eredivisie. Het gat met plek zestien is inmiddels aangegroeid tot tien punten. Met nog acht duels voor de boeg heeft de ploeg de tussendoelstelling van zeven zeges in 2019 op zaterdag 30 maart voor het grijpen. Op die dag volgt de uitwedstrijd tegen AZ, de andere ploeg in vorm. De komende anderhalve week is er bij Groningen een flinke handvol internationals afwezig.
 

190317LLU0317 - kopie
JW2019031614330
JW2019031614326
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws