Vijf locaties Regionale Voetbal School ondertekenen overeenkomst

4 juli 2018

Vertegenwoordigers van de vijf locaties van de Regionale Voetbal School (RVBS) van FC Groningen ondertekenden dinsdagavond in het Hitachi Stadion een overkomst voor de samenwerking in het komende seizoen.

Drie jaar geleden werd de RVBS van FC Groningen opgestart op vijf locaties in Assen, Bedum, Roden, Wildervank en Hoogeveen. Na een evaluatie werd besloten de onderlinge afspraken vast te leggen in een overeenkomst en daarmee de samenwerking te verlengen.

Het past bij de filosofie van FC Groningen om jonge kinderen in hun eigen omgeving te laten voetballen. Spelers in de leeftijd tussen 8 en 11 jaar, blijven op die manier lid van hun eigen amateurvereniging, spelen en trainen daar ook en krijgen op zondagochtend in hun eigen regio een extra training aangeboden door FC Groningen. De afgelopen drie seizoenen is de onder-12 van FC Groningen telkens voor de volle honderd procent voortgekomen uit de diverse locaties van de RVBS.

FC Groningen vraagt aan de samenwerkingsclubs de beschikking over trainingsvelden, kleedkamers en bezetting in de kantine tijdens de activiteiten op de zondag. Daar staat ook wat tegenover. In het vierde seizoen van de samenwerking zal daarin een volgende stap worden gezet. Zo zullen bij elk van de vijf partnerverenigingen themabijeenkomsten of workshops voor kader en bestuursleden worden gehouden.

Op elke locatie kunnen hierbij ook de verenigingen uit de regio worden uitgenodigd. Het afgelopen seizoen is daar al een start mee gemaakt, wat tot veel enthousiasme bij de clubs heeft geleid. Zo zijn er demotrainingen bij VV Roden en LTC gegeven, en een workshop bij SV Bedum over voetbaltactiek bij jonge kinderen. De insteek is nog meer kwaliteit te bieden en nog meer mensen te betrekken. Verder is er nog een mogelijkheid voor nieuwsgierige en ambitieuze jeugdtrainers om mee te kijken met de werkwijze van FC Groningen, in de vorm van een korte stage van vier zondagen. 

Op elke RVBS locatie is een hoofdtrainer het eerste aanspreekpunt voor spelers, ouders en clubs. Dit jaar hebben de hoofdtrainers ook allemaal een rol als assistent trainer bij één van de opleidingsteams, om te zorgen voor nog meer kruisbestuiving tussen de trainers van de RVBS en opleiding. 

Samenstelling kader seizoen 2018/2019
Technisch Coördinator RVBS: Byron Bakker
Trainer RVBS locatie Assen: Tristan Kalsbeek
Trainer RVBS locatie Bedum: Benjamin Sietsma
Trainer RVBS locatie Roden: Peter de Boer
Trainer RVBS locatie Wildervank: Arno Nijenbanning
Trainer RVBS locatie Hoogeveen: Melchior Schoenmakers

20180703EOA6295-groep-trainers

Laatste nieuws