Vijf internationals in komende periode

16 maart 2018

Samir Memisevic, Juninho Bacuna, Deyovaisio Zeefuik, Tom van de Looi en Tapmahoe Sopacua zijn opgeroepen voor de interlandperiode van eind maart. Mimoun Mahi, Sergio Padt, Lars Kramer en Daniël van Kaam kregen na hun voorselecties geen definitieve invitatie.

Samir Memisevic is door de Bosnische bondscoach opgeroepen voor een tweetal oefeninterlands met Bosnië. Zo speelt zijn vaderland op vrijdag 23 maart in Razgrad een interland met Bulgarije. Vier dagen later, op dinsdag 27 maart, staat in het Franse Le Havre een interland met het Afrikaanse Senegal op het programma. Memisevic maakte zijn interlanddebuut voor Bosnië op 29 mei 2016, tegen Spanje.

Mimoun Mahi behoorde tot de voorselectie van Marokko voor een tweetal interlands tegen Servië en Oezbekistan. Sergio Padt viel af voor de selectie van Oranje-bondscoach Ronald Koeman. Lars Kramer staat stand-by voor Oranje onder-19, net als Daniël van Kaam bij Oranje onder-18.

Jong Oranje
Juninho Bacuna maakt voor het eerst zijn opwachting in de definitieve selectie van Jong Oranje, dat donderdag 22 maart in Doetinchem een oefeninterland speelt tegen België. Vervolgens sluit hij aan bij Oranje onder-20 dat dinsdag 27 maart in Zeist speelt tegen Tsjechië. Ook Deyovaisio Zeefuik maakt deel uit van de selectie van Oranje onder-20.

Tom van de Looi gaat met Oranje onder-19 naar Duitsland. Daar staat een kwalificatietoernooi voor het EK op het programma. Woensdag 21, zaterdag 24 en dinsdag 27 maart zijn achtereenvolgens Noorwegen, Schotland en gastland Duitsland de tegenstanders. Tapmahoe Sopacua zal met Oranje onder-18 spelen in en tegen Italië.

Finland onder-17
Na een 2-1 nederlaag tegen Zwitserland en een 2-1 zege op Slowakije speelt Finland onder-17 komende zondagmiddag 18 maart een beslissende EK-kwalificatiewedstrijd tegen gastland Portugal. Oskari Sallinen kwam in de eerste twee wedstrijden niet in actie bij de ploeg van bondscoach Erkka Lehtola. 

aw20170328-54601

Laatste nieuws