Vijf gelijke spelen en één nederlaag.

Zaterdag 17 september 2011 om 17:56

Van de zes Groningse jeugdteams van de RVO FC Groningen/Cambuur hebben er vijf gelijkgespeeld in hun competitiewedstrijden en ging de A1 onderuit.

FC Groningen/Cambuur A1 – PSV A1: 0-4 (0-0)
Op eigen veld ging de ploeg van trainer Paul Raveneau fors onderuit. Bij rust was de ploeg nog in evenwicht met die van Raymond Libregts. In de 56ste (Anthony van den Hurk), 77ste (opnieuw Van den Hurk), 81ste (Elvio Overbeek) en 89ste minuut (Thomas Horsten) scoorden de Eindhovenaren. De A1 staat na drie duels met drie punten op de elfde plek van de ranglijst.
Emmen B1 – FC Groningen/Cambuur B1: 3-3 (1-0)
In de eerste helft kwam de thuisploeg na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Patrick Eberhard. Acht minuten na de pauze maakte Richairo Zivkovic de 1-1. Vijf minuten later was het Peter Fokke die 2-1 maakte en twee minuten daarna Boris Rasevic 3-1. Zeven minuten voor tijd scoorde Zivkovic de aansluitingstreffer (3-2). Een minuut voor het einde van de wedstrijd stelde Youri Schuur een punt veilig. De ploeg van trainer Peter Moltmaker is na drie speelronden één van de drie koplopers met zeven punten.
AFC C1 – FC Groningen/Cambuur C1: 1-1 (0-0)
Voor de pauze had de C1 meer balbezit en het betere van het spel. Na de onderbreking kwam de ploeg van trainer Rick Mulder na een kwartier op voorsprong toen Junihno Bacuna bij een vrije trap van Rutger Etten de rebound binnen schoot. In de extra tijd van de tweede helft schoten de Amsterdammer de gelijkmaker binnen: 1-1. Na drie wedstrijden staat de C1 derde op de ranglijst met 7 punten uit drie duels.
FC Groningen/Cambuur C3 – FC Utrecht C2: 1-1 (0-0)
In de thuiswedstrijd tegen Utrecht maakte Marcel Mannes de enige treffer voor de ploeg van trainer René Wollerich. De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het gelijkspel was dan ook een normale uitslag. Na drie wedstrijden staat de ploeg met vier punten in de middenmoot van de ranglijst.
De Graafschap D1 – FC Groningen/Cambuur D1: 2-2 (1-1)
De D’ers van trainer Hugo Alves Velame kwamen in de eerste helft op achterstand. Tristan Cooke scoorde in het eerste halfuur de gelijkmaker. Ook in de tweede helft kwam de FC op achterstand. Nu was het Daniël Teune die de gelijkmaker aantekende: 2-2. Na drie wedstrijden staat de ploeg met drie punten in de middenmoot.
GVAV-Rapiditas D1 – FC Groningen/Cambuur D3: 3-3 (2-3)
In de eerste minuut kwam de uitploeg in de stadsderby met GVAV op een voorsprong door Rick Boyer. Drie minuten later was de stand gelijk. In de 17e minuut maakte Lionel Kalentjes 1-2. Vier minuten later was het opnieuw gelijk. Twee minuten voor de pauze maakte Jearl Margaritha de 2-3. In het tweede halfuur kwam GVAV voor de derde keer op gelijke hoogte. Het veldoverwicht werd door de RVO niet omgezet in meer doelpunten, door de druk en het fysieke spel van GVAV. Na twee duels staat de ploeg op de derde plek met vier punten.