string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Viertal keert terug bij selectie.

Donderdag 05 november 2009 om 14:55

In de aanloop naar de competitiewedstrijd van vrijdagavond tegen Heracles heeft trainer Ron Jans de selectie flink zien aangroeien. Vier spelers keren terug van blessures.

Het gaat om Mike Zonneveld die terugkeert van een kniekwetsuur, Danny Holla die eveneens met knieklachten kampte, Nicklas Pedersen die last had van zijn lies en Tom Hiariej die inmiddels een masker aangemeten heeft gekregen voor zijn gebroken neus.

De ziekenboeg bestaat daardoor nog uit de drie langdurig geblesseerden Petter Andersson, Ondrej Svejdik (die vandaag onder het mes gaat) en Jeffrey Rijsdijk. Darryl Lachman is geschorst wegens een rode kaart in Jong FC Groningen. Ook Gonzalo Garcia, Serhat Koç en Frank Olijve kijken vrijdagavond vanaf de tribune toe.

Ron Jans blikt vooruit op het duel van aanstaande vrijdag. “Heracles is het voorbeeld van een club die goed presteert door het collectief. Er lopen geen sterspelers rond en toch staan ze op de zesde plek. In voorgaande jaren zag je altijd een afscheiding in de ranglijst na de nummer 10 of 11. Daarboven deden ploegen mee om de play-offplaatsen en daaronder streden ze voor handhaving. Momenteel bestaat de subtop eigenlijk uit Feyenoord, Utrecht en Heracles. Maar dat kan over twee maanden weer helemaal anders zijn.”

De verschillen zijn klein en dus is de zestiende plek op de ranglijst nog niet zorgwekkend. “Het is natuurlijk niet leuk om op deze positie te staan, maar ergens wel boeiend. In deze situatie leer je de spelers en de omgeving rond de club beter kennen. We gaan geen paniekvoetbal spelen. We willen de komende vijf duels minimaal tien punten halen en daarmee ons huidige totaal verdubbelen. Hoe we dat gaan doen? Door gewoon de dingen te blijven doen, die we al deden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’