Viertal internationals op pad

5 oktober 2021

De eerste selectie van FC Groningen levert voor de komende interlandperiode een viertal internationals af aan drie verschillende nationale ploegen. Tomas Suslov heeft zich gemeld bij de A-selectie van Slowakije. Neraysho Kasanwirjo en Daniël van Kaam zijn naar Zeist vertrokken om aan te sluiten bij Jong Oranje. Voor Jørgen Strand Larsen staan twee duels in dienst van Jong Noorwegen op het programma.

Tomas Suslov neemt het komende vrijdag met Slowakije in de WK-kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar op tegen Rusland. De uitwedstijd staat op 8 oktober om 20.45 uur gepland in Kazan. Drie dagen later (maandag 11 oktober) gaat Suslov met zijn landgenoten op bezoek in Kroatië, aftrap wederom om 20.45 uur. Met negen punten uit de eerste zes duels staat Slowakije op dit moment derde in de kwalificatiegroep. 
  
Jong Oranje 
Zowel Neraysho Kasanwirjo als Daniël van Kaam debuteerden in de vorige interlandperiode voor Jong Oranje. Beide FC’ers zijn opnieuw door bondscoach en voormalig FC-trainer Erwin van de Looi geselecteerd. Jong Oranje neemt het vrijdag 8 oktober om 19.00 uur in Lausanne op tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland. Dinsdag 12 oktober wordt Wales onder-21 ontvangen in Nijmegen. Aftrap in Nijmegen is 20.00 uur. Beide duels staan in het teken van de EK-kwalificatie voor het EK voor spelers onder-21 jaar in 2023 in Roemenië en Georgië. 
  
Strand Larsen 
Noorwegen onder-21 speelt kwalificatiewedstrijden voor datzelfde eindtoernooi tegen Kroatië en Estland. Spits Jørgen Strand Larsen is geselecteerd voor het Noorse team. De FC’er was in de vorige interlandperiode aanvoerder van het team. Op vrijdag gaat Noorwegen onder-21 op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Kroatië. Dinsdag 12 oktober wordt Estland onder-21 ontvangen in Noorwegen. Beide duels starten om 18.00 uur. 

Strand Larsen11

Laatste nieuws