Viertal internationals op pad met hun land

2 juni 2022

Selectie en staf genieten momenteel van een vakantie om straks weer volledig opgeladen aan de voorbereiding te beginnen. Een viertal spelers van de eerste selectie is echter nog op pad met nationale selecties. Middenvelders Tomas Suslov en Daniël van Kaam en aanvallers Jørgen Strand Larsen en Paulos Abraham komen de komende dagen nog in actie voor hun land. De afgelopen periode waren ook twee jeugdinternationals van FC Groningen actief op een eindtoernooi.

54598067_ORANGE_PICTURES

Thijmen Blokzijl en Jasper Meijster speelden in Israël een zeer succesvol Europees Kampioenschap onder 17 jaar met het Nederlands Elftal. Oranje onder 17 staat onder leiding van de Groningse bondscoach Mischa Visser en speelde gisterenmiddag de finale tegen Frankrijk. Helaas ging de eindstrijd nipt verloren met 2-1. Blokzijl speelde in alle EK-wedstrijden mee als basisspeler en maakte indruk. Keeper Meijster kwam in het toernooi niet in actie. Beide mannen uit de Opleiding van FC Groningen kunnen trots terugkijken dat ze deel uitmaken van een selectie dat op het hoogste podium in actie komt.

MicrosoftTeams-image (110)

Tomas Suslov heeft zich eerder deze week gevoegd bij de A-selectie van Slowakije. De middenvelder staat de komende twee weken nog vier wedstrijden in de Nations League te wachten. Vrijdag gaat Slowakije op bezoek bij Wit-Rusland, aftrap 20.45 uur. Aanstaande maandag wordt Kazachstan ontvangen, aftrap 20.45 uur. Vrijdag 10 juni gaat Slowakije op bezoek bij Azerbeidzjan, aftrap 18.00 uur en maandag 13 juni is Kazachstan om 16.00 uur wederom de tegenstander. Een druk programma voor de middenvelder die eerder dit jaar werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar in Slowakije.
 
Daniël van Kaam is opgenomen in de selectie van Jong Oranje. De middenvelder speelt de komende periode drie wedstrijden voor de EK-kwalificatie. Jong Oranje reist vrijdag naar Moldavie, aftrap 18.45 uur. Komende dinsdag staat het thuisduel met Gibraltar op de rol  (aftrap 20.00 uur) en zaterdag 11 juni gaat het team van bondscoach Erwin van de Looi op bezoek in Wales. In Wales wordt om 18.00 uur afgetrapt.
 
Jørgen Strand Larsen speelt met Jong Noorwegen de komende twee weken ook drie wedstrijden voor de EK-kwalificatie. Vrijdag is Kroatië te gast in Noorwegen, aftrap 18.00 uur. Volgende week vrijdag – 10 juni - staat een Scandinavische clash met Finland op het programma in Finland, aftrap 17.00 uur. Dinsdag 14 juni wordt de interlandperiode afgesloten met een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Azerbeidzjan, aftrap 18.00 uur. Strand Larsen is een van de aanvoerders van het team van Jong Noorwegen.   
 
Paulos Abraham gaat net als zijn twee ploeggenoten bij FC Groningen wedstrijden spelen voor de EK-kwalificatie. De aanvaller is opgeroepen voor Jong Zweden en speelt twee duels. Vanavond (donderdag 2 juni) staat de uitwedstrijd tegen Jong Luxemburg op het programma, volgende week donderdag wordt Jong Italië ontvangen. Abraham debuteerde in 2020 voor Jong Zweden tegen Luxemburg.  

Laatste nieuws