Vierde oefenzege op Preussen Münster: 3-0

6 juli 2019

FC Groningen heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Preussen Münster met 3-0 gewonnen. Bij rust was de score 1-0 door een treffer van Ajdin Hrustic. In het eerste kwartier na rust maakte Kaj Sierhuis twee doelpunten. De 3-0 was ruim een halfuur later ook de eindstand in Rolde.

190706EOC2594

De spelers die vrijdagavond het laatste halfuur van de wedstrijd speelden, stonden zaterdagmiddag grotendeels aan de aftrap in Rolde en speelden grofweg een uur. Maakte vrijdagavond Sam Schreck zijn officieuze debuut in het groen-wit, zaterdagmiddag was het Azor Matusiwa die voor het eerst zijn opwachting maakte.
 
In de eerste helft had FC Groningen het betere van het spel tegen de nummer acht van de Duitse derde divisie. Na ruim een halfuur was het Ramon Pascal Lundqvist die een mooie steekbal afleverde en Ajdin Hrustic die de bal bekeken in de linkeronderhoek van het Duitse doel prikte: 1-0.
 
In het eerste kwartier van de tweede helft drukte Kaj Sierhuis zijn stempel op de wedstrijd. Eerst maakte hij uit de draai na een eigen actie de 2-0 en vijf minuten later kopte hij een voorzet van Gabriel Gudmundsson binnen: 3-0. Na de twee wissel in de pauze werden nog eens elf spelers afgelost in het tweede bedrijf, maar de marge van drie kwam behoudens een kopbal op paal niet meer serieus in gevaar.
 
Na vier oefenduels heeft FC Groningen nu nog altijd geen tegengoals hoeven te incasseren en inmiddels dertig goals op de teller. Komende zaterdag, 13 juli, is de vijfde oefenwedstrijd in het Duitse Wietmarschen. Tegenstander is daar Sportfreunde Lotte.
 
Opstelling FC Groningen
Sergio Padt; Tapmahoe Sopacua (61' Ayoub Haddad; 88' Joël van Kaam), Mike te Wierik (71' Leonel Miguel), Ko Itakura (61' Milan de Koe), Amir Absalem (71' Thomas Poll); Ajdin Hrustic (61' Ramco Balk; 85' Max Hamelink), Azor Matusiwa (46' Michael Breij; 77' Thijs Dallinga), Django Warmerdam (71' Daniël van Kaam), Mo El Hankouri (46' Gabriel Gudmundsson); Ramon Pascal Lundqvist (61' Tom van de Looi), Kaj Sierhuis (61' Romano Postema).
 
Toeschouwers: 600
Scores: 32' Ajdin Hrustic (Ramon Pascal Lundqvist) 1-0; 50' Kaj Sierhuis 2-0, 55' Kaj Sierhuis (Gabriel Gudmundsson) 3-0.
 
Scheidsrechter: Dröge
Gele kaarten: 37' Heinz Mörschel, 57' Lucas Lucto

190706EOC2364

Laatste nieuws