string(9) "claudebot"

Vierde oefenduel bij DZOH in Emmen.

Woensdag 11 juli 2012 om 12:11

Vanavond, woensdag 11 juli 2012, speelt FC Groningen in Emmen de vierde wedstrijd van de voorbereiding tegen DZOH in Emmen. Om 19.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Zwanenveld in de wijk de Rietlanden te Emmen.

Om 18.00 uur openen de kassa’s van het Sportpark Zwanenveld (Zwanenveld 8 te Emmen). Kaarten voor het duel kosten 9 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De opening zal worden verricht door Martin Drent, oud-speler van FC Groningen en DZOH. Scheidsrechter bij het duel is Eric Braamhaar.
De hoofdsponsor van DZOH, Oldenburger|Fritom, zal voor de wedstrijd het nieuwe hoofdsponsorcontract tekenen. Oldenburger|Fritom is ook al jarenlang sponsor van FC Groningen en zal het contract met drie jaar verlengen.
Naast Martin Drent behaalde ook DZOH-speler Rick ten Voorde het betaalde voetbal. De club speelde derde klasse. Komend seizoen zal Berry Hoogeveen, oud-speler van onder meer BVO Emmen en Heracles Almelo, spelen voor DZOH. Hij maakt mogelijk vanavond zijn debuut.
Bij FC Groningen zal voor het eerst niet een totaal nieuwe ploeg op het veld staan in de tweede helft, zoals in de voorgaande drie wedstrijden het geval was. Trainer Robert Maaskant heeft voor de trip naar Zuid-Korea nog twee wedstrijden met het eerste elftal voor de boeg. Ook in het eerste oefenduel van Jong FC Groningen, aanstaande vrijdag op het kunstgras bij Be Quick 1887, zullen diverse spelers van de eerste selectie hun opwachting maken.
Trainer Robert Maaskant zag afgelopen zaterdag in Duitsland “al een echt team ontstaan”, met name in de slotfase toen de wedstrijd tegen Kickers Emden nogal onvriendelijk werd. De opdracht in die wedstrijd was het spelen via het middenveld. Het tempo zag in de Duitse warmte nog niet altijd hoog genoeg. In de slotfase werd het verschil gemaakt toen de ploeg vol aanzette.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus