Vier thuiswedstrijden op Corpus; onder-23 tegen ASWH

16 februari 2018

Zaterdag 17 februari staan er maar liefst vier thuiswedstrijden op het programma voor de ploegen uit de opleiding. Onder-13, onder-15, onder-23 en onder-17 spelen achtereenvolgens op Corpus den Hoorn. De onder-12 spelt een drieluik in Tilburg en onder-19 gaat op bezoek bij PEC Zwolle.

FC Groningen onder-23 verloor vorige week met 1-0 bij VVOG. Een spreekwoordelijke ‘onnodige’ nederlaag. “Het is een probleem dat bij ons vaker terugkomt,” vertelt Arts in de voorbeschouwing op de komende wedstrijd. “Het benutten van kansen en mogelijkheden. Over het veldspel konden we afgelopen weekend wel redelijk tevreden zijn. Het had misschien in een iets hoger tempo gekund. Maar we zijn er wel in geslaagd de tegenstander onze wil op te leggen. We schoten zelf de bal niet binnen en zij benutten wel hun enige kans van de wedstrijd. Ook een kwaliteit.”

Tegenstander ASWH schat Alfons Arts hoger in dan VVOG. “Ze hebben een sterke en fysiek spelende ploeg met veel voetballend vermogen. Ze kenden een moeilijke competitiestart, maar zijn inmiddels opgeklommen naar de negende plek van de ranglijst. Onlangs wonnen ze met 4-1 van DVS’33. Een prima uitslag. Bijzonderheid bij hen is dat trainer Jack van den Berg per direct is overgestapt naar Katwijk. Het is altijd even afwachten wat voor effect dat op de groep heeft. Persoonlijk verwacht ik een getergd en fris ASWH.”

Bij zijn eigen ploeg is Tim Riksman geschorst wegens zijn vijfde gele kaart van het seizoen. “We zullen met ons eigen jonge ploegje weer vol voor de drie punten gaan, zoals elke wedstrijd.” FC Groningen onder-23 tegen ASHW uit Hendrik-Ido-Ambacht begint zaterdagmiddag 17 februari om 15.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn. De toegang is zoals gebruikelijk gratis.

Programma opleiding zaterdag 17 februari

Thuiswedstrijden

FC Groningen o.13 - FC Twente (10.30 uur)
FC Groningen o.15 - Hollandia (13.00 uur)
FC Groningen o.23 - ASWH (15.00 uur)
FC Groningen o.17 - Sparta Rotterdam (15.15 uur)

Uitwedstrijden
FC Groningen o.12 drieluik met Willem II en Fortuna Sittard (13.10 uur)
PEC Zwolle - FC Groningen o.19 (15.15 uur)

programma-16-02-2018

Laatste nieuws