Vier thuisduels met onder-23 tegen Capelle als sluitstuk

23 maart 2018

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag om 15.00 uur op Sportpark Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen vv Capelle. Eerder op de dag spelen achtereenvolgens onder-12, onder-19 en onder-17 ook thuisduels. De onder-13 gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Voor de onder-23 waren de afgelopen weken zwaar vanwege het overlijden van de dochter van assistent-trainer Antoine van der Linden. Trainer Alfons Arts vond het erg knap hoe zijn ploeg onder die omstandigheden vorige week de wedstrijd tegen koploper Spakenburg speelde. “Het heeft op ons allemaal zeer veel indruk gemaakt. Hoe de groep met zoveel energie op het veld stond, was erg knap. We hebben ze een groot compliment gegeven.”

Er had ook zeker minimaal een punt ingezeten voor de FC. “De twee goals gaven we eigenlijk zomaar uit het niets weg en zij straften ons genadeloos af. We hebben in de tweede helft geen kans meer tegen gekregen, maar waren zelf niet meedogenloos. We creëerden ook te weinig. De komende wedstrijden zullen we onszelf weer beter moeten belonen.”

Tegenstander Capelle van zaterdagmiddag moet opnieuw met veel energie worden bestreden. “We zullen onze mogelijkheden nu moeten benutten tegen een tegenstander die zich mogelijk gaat ‘ingraven’ om de momenten te zoeken dat ze eruit kunnen komen om toe te slaan. De afgelopen week hebben veel spelers duidelijkheid gekregen over hun toekomst en we gaan zien hoe iedereen daar weer op zal reageren.”


Programma opleiding zaterdag 24 maart 2018

Thuis

FC Groningen o.12 - NAC Breda (11.30 uur)
FC Groningen o.19 - Almere City FC (12.30 uur)
FC Groningen o.17 - Feyenoord (14.30 uur)
FC Groningen o.23 - vv Capelle (15.00 uur)

Uit
Go Ahead Eagles - FC Groningen o.13 (11.00 uur)

programma-24mrt

Laatste nieuws