string(9) "claudebot"

Vier spelers tekenen eerste profcontract.

Donderdag 12 juli 2012 om 19:07

Donderdagmiddag hebben vier spelers afkomstig uit de eigen jeugdopleiding hun eerste contract bij FC Groningen officieel ondertekend. In april kwamen Henk Bos en Nick Bakker akkoord met FC Groningen. Stefan van der Lei werd in mei gecontracteerd en onlangs werden ook de formaliteiten met Yoëll van Nieff afgerond.

En op die manier zaten donderdagmiddag vier aanwinsten uit de eigen opleiding van FC Groningen in de Energy Valley Topclub in Euroborg samen met hun familie en zaakwaarnemers om hun eerste profcontract bij de club te tekenen. Het succesvolle kwartet maakte onder meer deel uit van de winnende selectie van Eurovoetbal 2010.
Henk Bos (12 november 1992) was de eerste van het viertal dat instroomde in de jeugdopleiding. Hij zat al twee jaar op de voetbalschool toen hij in 2003 de overstap maakte van vv Musselkanaal naar FC Groningen. Hij tekende in het bijzijn van beide ouders zijn eerste overeenkomst voor de duur van twee seizoenen en een optie voor nog eens een seizoen. Bos maakt dit seizoen deel uit van de eerste selectie van trainer Robert Maaskant.
Nick Bakker (21 juli 1992) meldde zich op aanraden van Robert Pomstra tien jaar geleden via de website van FC Groningen aan voor de Talentenmiddagen op Corpus den Hoorn. Destijds speelde hij in VV Selwerd D1, de opvolger van Potetos. Bakker speelt sinds vorig seizoen in Jong FC Groningen. De centrale verdediger tekende tot medio 2014 met een optie van nog een seizoen.
Yoëll van Nieff (17 juni 1993) kwam in 2004 van GRC naar FC Groningen en is een voorbeeld van de route van ballenjongen tot prof. Hij was jarenlang actief langs de lijn in het Oosterpark en Euroborg als ballenjongen en doorliep alle jeugdteams. Hij speelde inmiddels diverse wedstrijden voor vertegenwoordigende elftallen, waaronder Oranje onder-17. Van Nieff zette zijn handtekening onder een contract voor eveneens de duur van twee seizoenen plus een optie voor nog een seizoen.
Stefan van der Lei (5 maart 1993) kwam in 2005 over van vv Helpman nadat hij eerst was hersteld van een beenbreuk. De doelman heeft Martin Koeman als zijn zaakwaarnemer en was de afgelopen zeven seizoenen actief binnen de RVO FC Groningen/Cambuur. Afgelopen seizoen maakte hij al zijn officiële debuut voor Jong FC Groningen en zijn officieuze debuut in het eerste elftal. Dit seizoen is hij derde doelman in de selectie en onderdeel van de B-kern van trainer Dick Lukkien.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus