string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Via play-offs op jacht naar Europees voetbal.

Dinsdag 04 mei 2010 om 14:44

In de 279ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelopen week, die vooral in het teken stond van het officiële afscheid van de trainers Ron Jans en Raymond Libregts en het behalen van de play-offs. Voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht van komende zondag geldt een volledig vrije verkoop, dus zonder clubcard- of legitimatieverplichting.

“Afgelopen zondag hebben we ons op eigen kracht weten te plaatsen voor de play-offs. FC Groningen ontbrak sinds de invoering van de play-offs nog niet één keer en zal voor het vijfde achtereenvolgende jaar meedoen aan het toetje van de Eredivisie. Dat is een meer dan uitstekende prestatie. Helemaal als we kijken naar hoe we er bij de winterstop voor stonden. Een compliment voor spelers en staf voor de geleverde prestatie. Maar we zijn er nog niet. We gaan nu via de play-offs op jacht naar een Europees ticket. Dat zou een fantastische bekroning zijn voor ons afscheid nemende trainersduo.”
Respectvol
“Nadat vorige week in Euroborg al een interne afscheidsreceptie met medewerkers van de club, familie, vrienden en kennissen en enkele relaties en genodigden werd gehouden voor Ron Jans en Raymond Libregts, werd afgelopen zondag na afloop van het duel met Sparta Rotterdam in het stadion officieel afscheid genomen van spelers en trainers voor supporters en sponsors. Het werd een zeer respectvol afscheid en zowel de betrokken spelers als trainers hebben het warme applaus enorm gewaardeerd.”
“Komende zondag, na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, zullen Jans en Libregts een bezoek brengen aan de beide Supportershomes en het vrijwilligershome. Afgelopen zondag namen zij in de businessclub al afscheid van onze sponsors.”
Volle Euroborg
“We hopen zondag weer te mogen rekenen op de steun van een volle Euroborg. Voor de vrije verkoop van de kaarten zijn vanaf morgen geen beperkingen. Bovendien kan met een toegangskaart voor zondag een FC Groningen-wedstrijdshirt worden aangeschaft voor slechts 10 euro. Hierbij dient vermeld te worden dat de kleine maten beperkt leverbaar zijn en vooral de grotere maten verkrijgbaar zijn. Voor de actie en alle maten geldt: op=op. Wij adviseren mensen, als zij hiertoe in de gelegenheid zijn, het shirt al in de dagen voor de wedstrijd op te komen halen, aangezien het zondag een enorme drukte zal gaan geven.”
“De kaartverkoop aan de kassa zal zondag aan de voorkant van het stadion plaatsvinden, beneden aan de grote trap, die leidt naar de hoofdingang van Euroborg. Hier worden speciale units geplaatst. De kassa’s bij ingang 2 worden zondag alleen gebruikt voor het afhalen van de gereserveerde kaarten. Voor de volledigheid willen wij nog melden dat de meerjaarkaarthouders op vertoon van hun kaart recht op toegang hebben.”
Voorstel
“Vorige week meldden wij al vanaf deze plaats dat FC Groningen bij de deelnemende clubs aan de play-offs het voorstel had neergelegd om de supporters van de tegenpartij in Euroborg op klantvriendelijke wijze te ontvangen in het gastenvak, waarbij we hen koffie/thee, een broodje én een gratis toegangskaartje aanbieden. Hierop is in ieder geval door FC Utrecht positief gereageerd en voor onze supporters geldt nu donderdag ook het omgekeerde in Stadion Galgenwaard. Helaas hebben de lokale autoriteiten in Utrecht wel vastgehouden aan een verplichte buscombi.”
“Onze benadering is een vervolg op de gesprekken die wij eerder dit seizoen voerden met afgevaardigden van onze supporters om te komen tot een versoepeling van het bezoeken van uitwedstrijden. Wij hebben daarbij onder meer aangegeven het onderwerp op de agenda te krijgen bij de Erevisie CV. Hierop hebben wij gehoor gekregen en inmiddels is er een datum geprikt waarop de clubs bij elkaar komen om gezamenlijk de gang van zaken rond het bezoeken van uitwedstrijden te bespreken. Deze bijeenkomst wordt op dinsdag 18 mei gehouden.”
Jong FC Groningen
“Jong FC Groningen heeft gisteravond (maandag – red.) de competitie voor dit seizoen afgesloten. Door een 1-0 overwinning op Jong Vitesse/AGOVV in Arnhem eindigde de ploeg van trainer Erwin van de Looi op een prachtige vierde plaats. Dat is de hoogste klassering ooit sinds de invoering van de Beloften Eredivisie. Een uitstekende prestatie en een compliment waard.”
“Afgelopen zondag werd tijdens de rust de spannende finale van de Shoot-Out 2009/2010 gehouden. De finalisten waren Richairo Zivkovic en Kim Drommel. De Gasunie Bokaal ging uiteindelijk naar Kim. De vorige week aangekondigde picknick van de FC Groningen Junior Club met mascotte Groby in het Stadspark, kan vrijdag helaas niet doorgaan. Gezien de slechte weersvoorspellingen zien we ons genoodzaakt deze activiteit af te blazen.”
Voetbalgolf
“Op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag – red.) kunnen kinderen van de FC Groningen Junior Club en Green White Bengels meedoen aan het Voetbalgolf. Dit is een tamelijk nieuwe sport in Nederland. Je speelt hierbij met je voeten en een normale voetbal op een speciaal voor voetbal gemaakte golfbaan. De leden kunnen zich voor deze leuke activiteit opgeven via de website, door hier te klikken.”
“FC Groningen C2 vertrekt komende donderdag voor een trainingsstage naar Herfolge BK in Denemarken. De pupillen van trainer Erik Muntendam blijven daar tot en met zondag.”
“Met de mededeling dat je hier kunt klikken voor de digitale versie van de vijfde uitgave van het FC Groningen Journaal van dit seizoen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’