Via online stadionspel op zoek naar talent

8 april 2021

De spelers uit de onderbouw van de Opleiding hebben onlangs het jaarlijkse Stadionspel gespeeld. Vanwege de coronarichtlijnen was het dit seizoen niet mogelijk het Stadionspel fysiek in het Hitachi Capital Mobility Stadion uit te voeren, maar werd er online in kleine groepjes van vier spelers gespeeld. Topsportbegeleider Luca Leithuijser legt uit waarom het Stadionspel een belangrijke meerwaarde heeft voor de ontwikkeling van spelers binnen de Opleiding van FC Groningen. 

stadionspel

Tijdens het Stadionspel maken de spelers van de drie jongste teams uit de Opleiding kennis met collega’s van FC Groningen. Leithuijser vond met een online versie van het spel een creatieve oplossing om de sessie ondanks de coronarichtlijnen wel door te laten gaan. “Vanwege de continuïteit van de leerlijn vonden we het belangrijk – weliswaar in een andere vorm – een stadionspel te organiseren,” vertelt de topsportbeleider.
 
Carrière
“Bij de leerlijn ‘Leven als Topsporter’ houden we ons bezig met topsportgedrag, leefstijl en carrière. Het stadionspel is een activiteit die in het teken staat van carrière. Alle jongens werken keihard aan de droom om profvoetballer te worden en als profvoetballer gaan ze in aanraking komen met andere afdelingen binnen FC Groningen. We willen ze bewust maken dat FC Groningen uit veel meer bestaat dan enkel het eerste elftal en de Opleiding. Het is voor spelers belangrijk om te weten wat zich allemaal binnen de club afspeelt.”
 
De teams kregen verschillende video’s te zien waarbij collega’s van FC Groningen zich voorstelden, wat vertelden over hun werk en de afdeling waarop zij werken. Zo kregen de jeugdspelers onder meer informatie over, personeel & organisatie, communicatie, de maatschappelijke stichting van FC Groningen en ook verschillende directieleden deden mee. Aan het einde van iedere video werd een opdracht gegeven die de teams moesten uitvoeren.

stadionspel1

Wie Ben Ik?
“We speelden een versie van Wie Ben Ik? en moesten op zoek naar een speler uit de eerste selectie,” vertelt Leithuijser. “Zo kwamen onze spelers nog meer te weten over de spelers die nu deel uitmaken van de eerste selectie. Door de opdrachten goed uit te voeren, konden hints worden gescoord waarmee ze uiteindelijk konden achterhalen wie we zochten.” Door de hints goed te gebruiken en het nodige teamoverleg werd duidelijk dat Daniël van Kaam de speler was die werd gezocht.
 
De groepjes werden begeleid door één van de stafleden of personeelsleden van de Opleiding. Hoewel een Stadionspel in het Hitachi Capital Mobility Stadion nog veel leuker is, kan worden teruggekeken op een leuke en leerzame zaterdagmiddag. “Het is hartstikke goed dat we het Stadionspel op deze alternatieve wijze hebben kunnen organiseren en aandacht hebben kunnen besteden aan dit onderwerp. Spelers hebben veel informatie gekregen over de verschillende afdelingen binnen de club en ik denk dat we er met z`n allen het maximale uit hebben gehaald. Een leuke middag, maar volgend jaar hopelijk niet achter een beeldscherm en weer gewoon in ons mooie stadion.” 

stadionspel2

Laatste nieuws