string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Verzoek tot uitstel lichten optie Nordstrand.

Dinsdag 17 november 2009 om 14:44

In de 256ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de komende week waarin weer tal van activiteiten op het programma staan en gaat hij in op de te lichten optie in het contract van Morten Nordstrand.

“Het nieuws van de afgelopen week was toch het aangekondigde vertrek van trainer Ron Jans. Alle media in Nederland hebben hierover uitvoerig bericht. Natuurlijk wordt er meteen druk gespeculeerd over de opvolging en worden er overal namen genoemd. Wij willen opnieuw benadrukken dat wij geen enkele haast hebben en onszelf uitvoerig de tijd gunnen om tot een geschikte nieuwe trainer te komen.”

Intern
“Omdat het nog zo vroeg in het seizoen is hebben wij niet de drang nog voor kerst of al in januari of februari een nieuwe man te moeten presenteren. De komende tijd gaan wij benutten om eerst eens intern met de stafleden en de diverse begeleidingsmensen van gedachten te wisselen om ons een goed beeld te vormen. Het is voor ons heel belangrijk zeer zorgvuldig te werk te gaan om zo tot een goed onderbouwde visie te komen.”

“Na Denemarken, waar Morten Nordstrand en Thomas Enevoldsen op de lijst van kandidaten voor de WK-selectie staan, gaat ook Nigeria volgende zomer naar de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. De ploeg van Groningen-middenvelder Oluwafemi Ajilore plaatste zich tijdens de laatste speelronde verrassend voor het toernooi, en had dat mede te danken aan het verlies van concurrent Tunesië. Sepp De Roover mogen we eveneens feliciteren. De rechtsback maakte zijn debuut in het Belgische nationale elftal, dat onder leiding staat van de Nederlandse bondscoach Dick Advocaat.”

Oranje onder-19
“Thomas Enevoldsen kwam opnieuw in actie voor Denemarken, dit keer in de doelpuntloze oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea. Leandro Bacuna was succesvol met Oranje onder-19 op Malta. De jonge aanvallende middenvelder van FC Groningen scoorde het tweede doelpunt in de met 5-1 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. Het laatste groepsduel in poule 10 met Tsjechië wordt vandaag (dinsdag – red.) gespeeld op Malta. Beide landen zijn al zeker van de volgende kwalificatieronde en bepalen in het onderlinge duel wie groepswinnaar wordt.”

“Dezer dagen komen mogelijk ook Tim Matavz (Slovenië), Andreas Granqvist (Zweden), Sepp De Roover en Thomas Enevoldsen in actie tijdens de diverse interlandduels. Het gevolg van deze succesvolle internationals binnen onze selectie is dat groep die zich moet gaan voorbereiden op de competitiewedstrijd van zaterdag tegen RKC Waalwijk pas vrijdag weer compleet is.”

Nordstrand
“Zoals bekend hebben wij Morten Nordstrand voor de rest van dit seizoen gehuurd van FC Kopenhagen. In dat contract is ook een optie tot koop opgenomen. Indien wij hiervan gebruik wensen te maken, moeten wij dit voor 1 januari kenbaar maken bij de Deense club. Aangezien Nordstrand tijdens zijn verblijf in Groningen tot nu toe met blessures te kampen heeft, kunnen wij zijn prestaties op dit moment heel moeilijk beoordelen. Wij hebben dan ook een officieel verzoek ingediend bij Kopenhagen om de deadline voor de optie tot koop te verlengen tot 1 april 2010. Wij wachten het antwoord van de Denen op ons voorstel af.”

Deense scholieren
“Vanochtend (dinsdag – red.) brachten Deense scholieren een bezoek aan Euroborg en de training van FC Groningen. In het kader van een uitwisselingsprogramma met VMBO-school ‘Ronerborg’ uit Roden zijn de leerlingen van Realskole uit Aelestrup een paar dagen in Nederland. De speciale interesse van de scholieren ging natuurlijk uit naar hun landgenoten Morten Nordstrand en Nicklas Pedersen. Thomas Enevoldsen, de derde Deense speler binnen onze eerste selectie, was vanwege de hierboven genoemde interlandverplichtingen afwezig.”

“De jongste leden van de FC Groningen Junior Club waren vanochtend voor een activiteit te vinden in de Apenkooi bij sportcentrum Kardinge.”

RWE
“Vanavond (dinsdag – red.) ontvangen wij een groep van ongeveer 140 personen in Euroborg voor een lezing en rondleiding. Het betreft gasten van energiebedrijf RWE, vertegenwoordigers van de gemeente Eemsmond en leden van de amateurclubs uit de gemeente Eemsmond.”

“Morgenavond (woensdag – red.) zal ondergetekende zitting nemen in een panel met volleybal-trainer Ronald Zoodsma van Lycurgus, basketbalcoach Marco van den Berg van GasTerra Flames en journalist Dick Heuvelman. Het betreft hier de eerste netwerkavond van Martini Sport, het Platform voor Sport, Voeding en Gezondheid. De bijeenkomst in de ABN AMRO Businesscorner staat onder leiding van Gert Klooster.”

Eredivisie CV
“Donderdag is er weer een bijeenkomst van de Eredivisie CV. Op de agenda in Utrecht staan vooral financiële punten en een update van de laatste stand van zaken rond Eredivisie Live, het gezamenlijke voetbalkanaal van de clubs. Bovendien is er een presentatie van de Stichting Meer dan Voetbal.”

“’s Avonds verzorgt ondergetekende een lezing voor Bouwbedrijf Noord-Nederland in Westerlee en volgende week maandag voor de NAM in Assen.”

Jong FC Groningen
“Tot slot wijzen wij op de start van de kaartverkoop voor de wedstrijd van Jong FC Groningen op maandag 14 december tegen Jong Ajax. Dit competitieduel in de Beloften Eredivisie wordt gespeeld in het stadion van Achilles 1894 in Assen. De wedstrijd op Sportpark Marsdijk begint om 18.30 uur. Uitgebreide informatie over de kaartverkoop voor dit competitieduel vindt u elders op deze website.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’