Vervelend eind FC Groningen tegen Heracles zaterdag 6 februari.

Maandag 08 februari 2010 om 13:56

FC Groningen speelde afgelopen zaterdag uit in Almelo, tegen Heracles. Een spannende wedstrijd! met een iets minder leuk resultaat..

Tegenslag voor onze jongens zaterdag avond in Almelo. Ze verloren daar van Heracles met 4-3

Bij FC Groningen startte de Deen Morten Nordstrand samen met Tim Matavz in de aanval. Helaas was Ailore er niet  omdat hij last had van een hamstringblessure.

In de allereerste minuut kwam Heracles gevaarlijk door over de rechterkant via clubtopscorer Bas Dost. Vervolgens was Groningen weer sterker en doken ze vaak op in de zestien van Heracles . In de negende minuut kreeg Thomas Enevoldsen de eerste kans namens de FC. Helaas…Doelman Pieckenhagen  pakte met een stijlvolle zweefduik de bal uit de hoek.

Al na een krap kwartier wisselde  coach Gertjan Verbeek Middenvelder Vejinovic met  Olivier ter Horst, die daarmee pas voor de vierde keer  mee deed.  Twee minuten later maakte Sankoh een foutje. Everton kon bijna scoren! Gelukkig heeft Luciano de bal uit het doel weten te houden.

In het tweede kwartier was Groningen steeds gevaarlijker. Lovre werd ten val gebracht door Loorns. Er was volgens de scheidsrechter geen sprake van een overtreding. In de 21e minuut leek het alsof er een goal was. Enevoldsen schoot de bal in het goal.. Helaas, Het doelpunt werd afgekeurd. Volgens de grensrechter was de bal niet achter de lijn geweest. De spelers waren helaas erg teleurgesteld.

Groningen was er heel eventjes door van slag. In de 26ste minuut bracht Luciano zichzelf danig in de problemen door uit zijn vijfmetergebied te komen. . Twee minuten later maakte Luciano zijn fout goed door een prachtige  redding te verrichten.

Nadat Tim Matavz een hele mooie voorzet  van Morten Nordstrand naast had geschoten  was het in de 36ste minuut dan wel raak. Op aangeven van Morten Nordstrand maakte Thomas Enevoldsen de eerste goal!. Deze keer belandde de bal in het net en telde hij wel:  0-1!  . Vijf minuten later werd  er weer gescoord! En weer door  Enevoldsen. Deze keer gaf  Leandro Bacuna de voorzet.

Binnen een minuut na de pauze kwam Heracles terug in de wedstrijd. Een voorzet van de rechterkant door Willy Overtoom werd prima binnengekopt door Bas Dost: 1-2. De spanning leek daarmee terug in de wedstrijd te komen, maar dit  duurde slechts vier minuten. Toen werd namelijk op de rand van de zestien van Heracles een overtreding begaan op Andreas Granqvist. De bal werd door Leandro Bacuna voorgelegd op Danny Holla. Die schoot in en zag hoe de bal via Morten Nordstrand in de goal belandde:  Het was 1-3.

In de 55ste minuut van de wedstrijd legde Wiedemijer de bal op de stip voor een strafschop, wegens het vasthouden van Kwame Quansah door Leandro Bacuna.  De Bal kwam er niet in. Luciano had een prachtige redding.
Vanaf de zestigste minuut veranderde er veel in de wedstrijd voor FC Groningen. Een op het oog onschuldige overtreding van Gibril Sankoh aan de zijkant van het veld werd door de scheidsrechter  beoordeeld als een overtreding van achteren en bestraft met een rode kaart. Vlak daarna kreeg Leandro Bacuna tot overmaat van ramp ook nog zijn tweede gele kaart en daarmee ook rood. Vanaf dat moment speelde FC Groningen maar met negen spelers. Heracles was nog wel met 11 spelers

Helaas ging het daarna snel. In de 72ste minuut kwam de tweede treffer  van Heracles door Bast Dost het stond  2-3. Binnen drie minuten lag ook de gelijkmaker achter doelman Luciano, de bal werd door Willy Overtoom ingeschoten Het was 3-3.

Met nog een kwartier op de klok tikten de seconden heel langzaam weg voor de FC. In de 79ste minuut  Leek het even alsog Heracles alsnog op voorsprong zou komen.  maar werd de derde treffer van Bas Dost om onduidelijke redenen afgekeurd. Ron Jans bracht Koen van de Laak nog voor de andere aanvaller in. Het leek even alsof FC Groningen met een gelijkstand zou eindigen. Toch lukte het Heracles een minuut voor tijd nog een keer te scoren.

.
Zo stond FC Groningen uiteindelijk toch nog met lege handen. Voor de eerste keer sinds 6 december van het afgelopen jaar heeft onze club weer verloren. Toch  staat Groningen nog altijd op de negende plek van de ranglijst. Op zondag 14 februari zal de FC het in Euroborg in ieder geval moeten stellen zonder Leandro Bacuna, die automatisch voor het duel met RKC is geschorst. Verder moet Gibril Sankoh afwachten of hij mee mag spelen.
Line-Up
Natuurlijk hebben er ook weer kinderen meegelopen in de Line-Up.
Dit keer waren de volgende kinderen de gelukkigen: Gijs Roda, Joost Gerds, Mark Tel, Elroy de Vries, Angelo Boonstra, Rogier Masson, Marc Heynis, Lisa Zoutman,  Folkerus Schoonhoven, Bas Onnes en  Thijs van Eijck mochten meelopen aan de hand van onze Helden!

Opstelling Heracles Almelo
Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms, Overtoom, Quansah, Vejinovic (13’ Ter Horst; 68’ Steur), Douglas, Dost, Everton (72’ Armenteros).
Rest bank: Telgenkamp, Schuurman, Reekers, Hakola.

Opstellingen FC Groningen
Luciano, Blind, Sankoh (60’ rood), Granqvist, Stenman; Holla, Lovre (91’ Pedersen), Enevoldsen, Bacuna (64’ rood), Nordstrand (62’ Hiariej), Matavz (80’ Van de Laak).
Rest bank: Van Loo, Zonneveld, Koç.

Toeschouwers: 8.412
Scores: 36’ Enevoldsen (Nordstrand) 0-1, 41’ Enevoldsen (Bacuna) 0-2; 46’ Dost (Overtoom) 1-2, 50’ Nordstrand (Holla) 1-3, 72’ Dost 2-3, 75’ Overtoom (Quansah) 3-3, 89’ Maertens 4-3.
Bijzonderheid: 55’ Luciano stopt strafschop Overtoom

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Rode kaart: 60’ Sankoh (overtreding van achteren)
Rode kaart (2x geel): 55’ en 64’ Bacuna (2x vasthouden)