Versoepelingen aangekondigd; volle stadions weer mogelijk

15 september 2021

Clubs kunnen vanaf zaterdag 25 september hun stadions weer volledig uitverkopen. Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge hebben tijdens een coronapersconferentie diverse versoepelingen aangekondigd, waardoor ook FC Groningen de volledige capaciteit van Euroborg weer kan benutten. De versoepeling geldt nog niet bij de eerstvolgende thuiswedstrijd – woensdag 22 september – tegen Vitesse. 

Wedstrijden in het betaald voetbal mochten tot op heden worden georganiseerd met een maximale bezetting van 2/3 capaciteit van het stadion. Die maatregel komt vanaf zaterdag 25 september te vervallen. Wel blijft het verplicht voor supporters vanaf 13 jaar om een ‘coronatoegangsbewijs’ te hebben om het stadion binnen te komen. Dit bewijs moeten supporters kunnen aantonen via de een QR-code op de CoronaCheck-app. Het verkrijgen van een bewijs is mogelijk voor mensen die; volledig zijn gevaccineerd, een negatieve uitslag hebben van een coronatest van maximaal 24 uur oud of een herstelbewijs dat je bent genezen van corona.
 
Veilig
Algemeen directeur Wouter Gudde is blij met de versoepelingen vanuit de overheid en kijkt uit naar het vervolg van het seizoen met veel supporters op de tribunes in Euroborg. “Dit is mooi nieuws, waarop we lang hebben gewacht,” aldus Gudde. “Onder meer de eerdere thuiswedstrijden van dit seizoen hebben aangetoond dat het bezoeken van een voetbalwedstrijd in stadions goed en veilig te organiseren is. Zowel bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht als tegen sc Heerenveen hebben we gezien hoe sfeervol een goed bezette Euroborg is en we kijken er naar uit om binnenkort weer in een volledig uitgekocht stadion te kunnen spelen.”
 
Twente thuis
De versoepelingen gelden pas na de eerstkomende thuiswedstrijd tegen Vitesse. Hierdoor mag Euroborg voor het duel met de club uit Arnhem eerst nog maar voor maximaal 2/3 gevuld zijn. Het gastenvak in Amsterdam voor de uitwedstrijd van 25 september tegen Ajax gaat wel volledig in de verkoop. Seizoenkaarthouders en clubcardhouders kunnen kaarten bestellen voor deze competitiewedstrijd tegen de regerend landkampioen. De eerste thuiswedstrijd waarin het voor FC Groningen mogelijk is in een volledig uitverkochte Euroborg te voetballen is op vrijdagavond 1 oktober tegen FC Twente, aftrap 20.00 uur. Kaarten voor dit Eredivisieduel en de bovenstaande wedstrijden zijn te koop via: tickets.fcgroningen.nl

_MG_5614

Laatste nieuws