Verslag FanTour AZ.

Maandag 19 maart 2018 om 11:19

Op zondag 18 maart speelde FC Groningen een uitwedstrijd tegen AZ om 12.30 uur. De Junior Club ging met een bus met Junior Club leden en hun families richting Alkmaar.

Op een ijskoude zondagochtend in maart verzamelden Junior Clubleden en hun ouders zich bij de hoofdingang van FC Groningen. Zij werden ontvangen met koffie en thee. De Junior Club bus vertrok samen met twee andere bussen richting Alkmaar.  De bus werd door de kinderen voorzien van FC Groningen shawls en vlaggen.
Onderweg kregen de families drinken en lekkers. Ook werd er tijdens de reis een goed/fout quiz gespeeld. De winnaar van de quiz wordt hieronder op de foto weergegeven.

6aa3257c-3e19-49c0-9cb1-ae545c110358

De families namen plaats in het uitvak van AZ Alkmaar dus bij alle andere FC Groningen supporters. De temperatuur was -1, maar het voelde door de koude wind aan als -10 in Alkmaar. Gelukkig waren de supporters er goed op gekleed.
De eerste helft van de wedstrijd kenmerkte zich door een overwicht van de thuisclub en diverse reddingen van Sergio Padt aan de ene kant van het veld en gevaarlijke corners aan de overzijde van FC Groningen. Zo zoefde een bal van de voet van Ajdin Hrustic rakelings langs de paal van het doel van AZ-goalie Bizot. De spelers gingen de rust in met een 0-0 stand.
AZ kwam sterker uit de kleedkamer en kwam acht minuten na rust op 1-0 voorsprong door een mooi doelpunt van Svensson. Niet veel later maakte AZ de 2-0.

Gelukkig was daar Tom van Weerst die de aansluitingstreffer kon maken, 2-1. Dertien minuten later scoorde Ritse Doan een heel mooi doelpunt. De stand was nu 2-2. FC Groningen vierde het met het gehele team en dachten hiermee een punt mee naar Groningen te nemen. Met nog een paar minuten op de klok, moest Sergio Padt nog een aantal ballen pakken om te voorkomen dat AZ niet ging winnen. In de blessuretijd kreeg AZ nog een corner, oud FC Groningen speler, Oussama Idrissi nam de corner en Jahanbakhsh trok Django Warmerdam aan de arm en kon op die manier van dichtbij ongehinderd inkoppen: 3-2. Een minuut later floot de scheidsrechter af. Helaas, net verloren!

De Junior Clubleden en hun familie stapten weer in de bus om weer terug naar Groningen te reizen. Wat balen, dat ze op het einde nog een tegendoelpunt kregen. Het was een leuk dagje uit met een gezellige heen- en terugreis en een mooie wedstrijd, maar helaas geen overwinning.
Bij PSV-FC Groningen, de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, reist er ook een Junior Club bus mee. Aanmelden kan via het kopje “activiteiten”.

De foto’s zijn gemaakt door Rina Latumahina.

cf26bc8e-7e19-41fd-a935-dc84cf22a7c4
6d223a6f-cbd3-4744-9c50-88e4fc372dbc