string(9) "claudebot"

Verlies in Venlo: Winterdip voor FC.

Zaterdag 11 februari 2012 om 22:04

FC Groningen heeft zaterdagavond in De Koel met 2-0 verloren van VVV-Venlo. Na de nederlagen tegen FC Twente en RKC Waalwijk is het de derde nederlaag op rij voor de FC. Komende week zijn bovendien drie spelers geschorst.

In de 21 ste speelronde moest trainer Pieter Huistra zijn basisopstelling noodgedwongen op twee plekken wijzigen. De geblesseerden Petter Andersson en Nicklas Pedersen werden vervangen door Leandro Bacuna en Tim Keurntjes. Bovendien werden de vleugelverdedigers omgewisseld. Tom Hiariej speelde als linksback en Johan Kappelhof op rechts.
In Venlo kwam de FC na een kwartier op achterstand door een treffer van Yanic Wildschut: 1-0. Even tevoren had Kruysen de eerste schotkans van de wedstrijd gehad namens de thuisploeg. FC Groningen stelde er halverwege de eerste helft een kopkans en schotkans van clubtopscorer David Texeira tegenover. Na 29 minuten verdubbelde VVV de score toen Wildschut de aangever was voor Nwofor, die de 2-0 aantekende.
In de tweede helft kwamen Lorenzo Burnet en Suk Hyun-Jun in de ploeg voor Hiariej en Kieftenbeld. Laatstgenoemde had nog een aardige kans gekregen toen hij de bal van buiten de zestien op de linkerpaal achter doelman Dennis Gentenaar schoot. Bij VVV had Wildschut de kans om de score nog te vergroten. Ondanks het feit dat FC Groningen meer en meer grip op de wedstrijd kreeg, lukte het niet meer kansen te creëren.
Halve kansjes voor Dusan Tadic, Suk Hyun-Jun en een aardig schot van de derde invaller aan FC-zijde, Matias Jones, waren nog enkele wapenfeiten. Verder kregen de gasten in Venlo vier gele kaarten, waarvan drie ‘met gevolgen’. Tim Sparv, Maikel Kieftenbeld en Virgil van Dijk stonden op scherp en ontbreken zondag 19 februari in de thuiswedstrijd tegen PSV. Op de ranglijst is de FC gepasseerd door Roda JC. FC Groningen staat nu negende met twee punten meer dan Heracles Almelo.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Hiariej (46’ Burnet); Kieftenbeld (53’ Suk), Sparv; Bacuna (85’ Jones), Keurntjes, Tadic; Texeira.
Rest bank: Van Loo, Johansson, Bakker, Bos.
Opstelling VVV-Venlo
Gentenaar, Timisela, Vorstermans, Yoshida, Leiwakabessy, Holla, Meeuwis, Kruysen, Wildschut (88’ Cullen), Nwofor (79’ Uchebo), Berghuis.
Rest bank: De Vogt, Fleuren, Maguire, De Regt, Molhoek.
Toeschouwers: 7.211
Scores: 15’ Wildschut 1-0, 29’ Nwofor (Wildschut) 2-0
Scheidsrechter: Van Sichem
Officials: Buijk, De Vree en Gerritsen
Gele kaarten: 34’ Sparv, 43’ Kieftenbeld, 45’ Kappelhof, 63’ Kruysen, 78’ Van Dijk

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus