FC Groningen speelt nuttig oefenduel in Duitsland gelijk

7 oktober 2021

FC Groningen speelde donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen het Duitse SC Verl. Het duel met de club uit 3. Liga werd gespeeld om wedstrijdritme te behouden in de interlandperiode. Op Sportplatz Wietmarschen eindigde de oefenwedstrijd in 1-1, ruststand 0-1. Voor FC Groningen scoorde Mo El Hankouri. 

Mo, de Leeuw

De Trots van het Noorden speelde het duel in Duitsland zonder haar internationals. Hoofdtrainer Danny Buijs vulde zijn wedstrijdselectie aan met meerdere jongelingen vanuit het oudste opleidingsteam FC Groningen onder-21. De FC trof de Duitse tegenstander al eerder dit seizoen. In de voorbereiding op de competitie ging FC Groningen op bezoek bij SC Verl. Dat duel eindigde in een 3-2 nederlaag, Mo El Hankouri maakte destijds de twee Groningse treffers.
 
Beide ploegen kregen in de beginfase van de wedstrijd een goede mogelijkheid. Bart van Hintum redde een inzet van de Duitsers uit de doelmond na ongeveer 7 minuten spelen. Enkele minuten later was FC Groningen gevaarlijk via Damil Dankerlui. Zijn voorzet belandde net niet op het hoofd van de jarige Michael de Leeuw.
 
FC Groningen voerde de druk van de beginfase flink op. Paulos Abraham was na een half uur spelen dichtbij vanuit een hoekschop, maar schoot over. FC Groningen kwam even later op voorsprong. Captain El Hankouri, maakte net als eerder dit seizoen, weer de Groningse treffer tegen SC Verl. Een hard schot met links in de hoek, 0-1. Dat was tevens de ruststand. 

Paulos Abraham

Al vroeg in de tweede helft kwamen de Duitsers langszij. De FC kreeg de bal na een hoekschop niet weg waarna SC Verl de gelijkmaker scoorde, 1-1. Groningen ging actief op zoek naar de voorsprong. Die kwam er bijna na ruim een uur spelen. Een mooie combinatie tussen Van Hintum, Abraham en El Hankouri eindigde in een gevaarlijke voorzet richting De Leeuw waarbij de bal net over de spits heen ging.
 
Daleho Irandust werd twintig minuten voor tijd vervangen door Jens Schraven. Een mooi moment voor de jongeling uit de Opleiding die zijn officieuze debuut maakte in het eerste van FC Groningen. Van Hintum was tien minuten voor tijd het dichtst bij een goal. De verdediger schoot een afvallende corner vanuit de lucht keihard op de vuisten van de keeper. Een nuttig oefenduel in Duitsland met SC Verl eindigde na ruim 90 minuten spelen in 1-1.
 
Later deze week is de samenvatting van het oefenduel te zien op het YouTube-kanaal van de Trots van het Noorden. FC Groningen speelt de komende Eredivisiewedstrijd over ruim een week tegen Sparta Rotterdam. De aftrap op Het Kasteel is zondag 17 oktober om 14.30 uur.

Opstelling FC Groningen
Leeuwenburgh (80’ De Boer), Dankerlui, Dammers, Sverko, Van Hintum (84’ Hettinga), El Hankouri, Duarte (46’ Valente), Irandust (70’ Schraven), Abraham (80’ De Jonge), De Leeuw (84’ Kalley), Ngonge (46’ Postema). 

Cyril Ngonge
Irandust

Laatste nieuws