string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Verklaring Franse politie: Aanslagen Parijs reden voor supportersverbod.

Vrijdag 20 november 2015 om 16:49

Zoals afgelopen week reeds bleek bij het veiligheidsoverleg in Marseille, zijn de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag de directe aanleiding voor een verbod van uitsupporters bij de Europa League-wedstrijd Olympique Marseille van aanstaande donderdag. Vanuit een officieel bericht van het hoofd van de politie in Marseille is dit nu ook openbaar gemaakt.

FC Groningen ontving deze verklaring, die in het Frans in opgesteld en als bijlage onder dit bericht is toegevoegd, maar is het volstrekt oneens met enkele vermeende feiten en getallen. Zo worden details over de uitwedstrijden in Braga en Liberec genoemd die bij de club niet bekend zijn en/of aantoonbaar feitelijk anders liggen.
Overleg
Normaal gesproken zou de inzet van het veiligheidsoverleg van afgelopen woensdag in Marseille zijn geweest om ‘vrij vervoer’ te bewerkstellingen voor FC Groningen-fans en zou projectleider Romke Hoogstra hebben voorgesteld het aantal van 500 op te hogen, zoals dat in de wedstrijd tegen Liberec ook is gelukt. Daar werden uiteindelijk 2.000 tickets verstrekt aan FC Groningen-fans.
In de brief van het hoofd van de politie van Marseille wordt in ieder geval ook gesteld dat de aanslagen in de Franse hoofdstad de directe aanleiding zijn om nu helemaal geen uitfans meer toe te laten in het bezoekersvak. Deze maatregel is komend weekend ook voor alle reguliere competitiewedstrijden van toepassing en tevens voor de andere twee Europese wedstrijden in Lyon en Monaco.
Verklaring
De onderstaande verklaring van de Franse politie kan mogelijk dienen om aanspraak te maken op terug betalen van gemaakte kosten voor hotels en vliegreizen, waar door het supportersverbod geen gebruik meer van gemaakt wordt.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’