string(9) "claudebot"

Verkeershinder voor thuisduel met Sparta.

Dinsdag 21 oktober 2008 om 14:22

In de 203de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen Ajax en het tweedaags verblijf van de clubleiding in het Hof van Saksen en kijkt hij vooruit naar het thuisduel met Sparta Rotterdam, waarbij het publiek rekening dient te houden met verkeershinder.

“De eerste nederlaag in deze competitie is een feit. Dat dit in de uitwedstrijd tegen Ajax gebeurde, is geen schande. Op zichzelf is het natuurlijk jammer dat we niet langer ongeslagen zijn, maar het is goed te constateren dat we er ook in de Amsterdam ArenA tot het laatste moment een wedstrijd van hebben weten te maken. We hoeven ons allerminst te schamen voor onze prestatie, uit tegen Ajax kun je nu eenmaal verliezen. We hebben in Amsterdam tot de allerlaatste seconden zicht gehad op een positief resultaat en laten zien het hoge niveau goed aan te kunnen.”
Kaarten
“Dat moet vertrouwen geven voor het competitieduel met Sparta Rotterdam, aanstaande zaterdag in Euroborg. Dat zal weer een heel andere wedstrijd worden, waarop we ons terdege moeten voorbereiden. Het is onze enige zaterdagavondwedstrijd in eigen huis tijdens de eerste seizoenshelft en de laatste kaarten voor dit duel, in vak PP, gaan vanaf donderdag om 9.00 uur in de verkoop via internet en de TicketBox-verkooppunten. Met een (Seizoen)ClubCard kunnen twee (extra) kaarten worden gekocht.” 
“Bezoekers aan Euroborg moeten zaterdag rekening houden met verkeershinder. Dit geldt vooral voor wegverkeer uit zuidelijke richting, de richting Drachten. Zoals bekend, wordt er gewerkt aan de belangrijkste verkeersader richting de stad, het knooppunt Julianaplein. Er zullen omleidingroutes worden ingesteld, maar vorig weekend – toen er eveneens aan het knooppunt werd gewerkt – leidde dit al tot vertragingen en toen was er nog geen evenement dat 20.000 bezoekers trok. De politie heeft ons laten weten dat veel mensen door de stad gingen rijden, in plaats van de omleidingroutes te volgen. Gevolg hiervan was dat de stad potdicht kwam te zitten en het verkeer langdurig volledig vast stond. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.ringgroningen.nl” 
Treinverkeer
“Ook het treinverkeer van station Assen naar het centraal station van Groningen ligt komend weekeinde stil. Het vervoer van passagiers uit die richting zal geschieden middels touringcars van Drenthe Tours. Kortom: onze dringende advies is om ruimschoots op tijd van huis te gaan, dus eerder dan normaal, anders loopt u een serieuze kans te laat te arriveren voor de wedstrijd, waarvan de aftrap om 19.45 uur zal zijn. Voorafgaand aan het duel met Sparta zullen we op gepaste wijze stilstaan bij het plotselinge overlijden van oud-speler Ab Gritter, die tussen 1972 en 1975 uitkwam voor FC Groningen.” 
“Zoals in de vorige editie van deze nieuwsbrief reeds vermeld, heeft de directie en het managementteam zich eind vorige week twee dagen teruggetrokken in het Hof van Saksen om daar te brainstormen over het nieuwe beleidsplan van de club, dat zal gaan lopen van 2009 tot 2012. We hebben kunnen vaststellen dat de doelstellingen in het beleidsplan 2005 – 2008 zijn gerealiseerd.” 
Drie pijlers
“Het nieuwe beleidsplan is gebaseerd op drie pijlers, te weten: het sportieve aspect, het financiële aspect en het zogenaamde CPM-model. Dat is de Club Position Matrix, het best te omschrijven als ‘de populariteitsbarometer’ van FC Groningen. Dit behelst grofweg het draagvlak, het achterland en de populariteit van de club. Alle betrokken directie- en managementleden hebben naar aanleiding van de tweedaagse sessie huiswerk meegekregen en de planning is dat wij rond de jaarwisseling het nieuwe beleidsplan zullen afronden, vaststellen en dan aan het begin van het nieuwe jaar ook zullen presenteren.” 
“Inmiddels wordt er op Sportpark Corpus den Hoorn druk gewerkt aan de nieuwe behuizing voor de jeugdafdeling van FC Groningen. Er zijn al units geplaatst en nu is men bezig met de verdere aankleding van het nieuwe onderkomen. Naar verwachting kunnen we in de eerste week van november de nieuwe opstallen op Corpus in gebruik gaan nemen.” 
Martini Ziekenhuis
“Volgende week maandagmiddag zal de skybox, die het nieuwe Martini Ziekenhuis van FC Groningen cadeau heeft gekregen, officieel in gebruik worden genomen. Op de vijfde verdieping kunnen patiënten in een huiselijke sfeer binnenkort de thuis- en uitwedstrijden van FC Groningen – maar natuurlijk ook andere sportwedstrijden – live volgen op een groot scherm. Bij de opening zullen diverse vertegenwoordigers van FC Groningen aanwezig zijn, onder wie trainer Ron Jans en ondergetekende. Bij deze gelegenheid zal ook het prachtige presentatieboek, verzorgd door FC Groningen Media en waarin alle aspecten van het nieuwe Martini Ziekenhuis naar voren komen, worden overhandigd.” 
“Dat FC Groningen ook onder de jeugdige supporters heel populair is, blijkt eens te meer tijdens deze herfstvakantie. In totaal hebben zich ongeveer 1.500 leden van de FC Groningen Junior Club opgegeven voor een rondleiding door Euroborg. Deze week zijn er daardoor twaalf rondgangen door het stadion per dag. Een uniek aantal.”
Bekerwedstrijd tegen Telstar
“Met de mededeling dat de kaartverkoop voor de bekerwedstrijd tegen Telstar, op woensdag 12 november, nog niet is gestart omdat er nog overeenstemming moet worden bereikt met de gemeente IJmuiden over de vervoersregeling, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus