string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Verheugen ons op sfeer en steun van duizenden supporters in Liberec’.

Dinsdag 20 oktober 2015 om 14:44

In de 551ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de overwinning op Willem II en kijkt hij met name vooruit naar de komende uitwedstrijden.

“De 2-1 zege op Willem II was weliswaar benauwd en kwam pas in de slotfase tot stand, maar de overwinning was er zeker niet minder verdiend door. Hoewel de wedstrijd wellicht niet groots was, betekent de winst dat we in Euroborg nog altijd ongeslagen zijn dit seizoen en we pas één keer een remise hebben hoeven toestaan. Dat zijn uitstekende cijfers. Komende week gaan we trachten ook onze resultaten in de uitwedstrijden te verbeteren. Donderdag wacht ons het derde groepsduel in de UEFA Europa League tegen Slovan Liberec en zondagmiddag reizen we voor onze competitiewedstrijd tegen NEC naar Nijmegen.”
Programma
“Selectie, staf, medewerkers, sponsors en mediavertegenwoordigers vliegen morgenochtend (woensdag – red.) vanaf Groningen Airport Eelde naar Tsjechië. De chartervlucht brengt ons naar Praag en vandaar rijden we met de bus naar het hotel in het noordelijk gelegen Liberec. ’s Avonds is de officiële persconferentie met onze trainer Erwin van de Looi en de aanvoerder voor deze wedstrijd van FC Groningen in Stadion u Nisy. Aansluitend begint om 20.00 uur de laatste training voor ons derde Europese duel in groep F van de Europa League. Deze training is openbaar en dus ook te bezoeken door FC-supporters, die al in Liberec zijn.”
“Donderdagavond om 21.05 uur is de aftrap van de wedstrijd in Tsjechië. We worden in Liberec gesteund door circa tweeduizend supporters. We verheugen ons nu al op de sfeer die dit zal geven en de steun die de ploeg tijdens de wedstrijd mag verwachten. Afgelopen vrijdag hebben we onze supporters per e-mail reeds informatie verstrekt met betrekking tot het verblijf in Liberec. Deze informatie is ook via onderstaande link op deze website te lezen. Voor de thuisblijvers is ons Europese duel met Slovan Liberec live te volgen via FOX Sports. RTV Noord zal voor radio rechtstreeks verslag doen van de wedstrijd in Stadion u Nisy.”
Uitreeks
“Vrijdag keren we terug in Groningen en zondagmiddag om 14.30 uur worden we dan alweer in Nijmegen aan de aftrap verwacht voor het competitietreffen met NEC. Met een schuin oog kijken we ook alvast naar volgende week woensdag als in Stadion Galgenwaard FC Utrecht de volgende tegenstander is in het KNVB-bekertoernooi. Daar hopen wij als bekerhouder ook te mogen rekenen op een bomvol gastenvak, waarin naast supporters ook directie, management en overig personeel zal plaatsnemen.”
“Kortom: drie uitwedstrijden achter elkaar binnen een week tijd, waarbij we weer veel dienen te reizen. Opnieuw dus een uitdagend programma, waarbij we onze negatieve uitreeks een positieve draai willen geven.”
FC Groningen Junior Club
“Ook vrijdag wordt er nog volop gevoetbald. De FC Groningen Junior Club organiseert in deze herfstvakantie een Indoor Soccer Toernooi voor haar leden bij het nieuwe Indoor Soccer Centre. Ruim tweehonderd kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar gaan, verdeeld over de ochtend en de middag, de strijd met elkaar aan. De ochtendgroep speelt van 10.00 uur tot 12.00 uur en de middaggroep voetbalt van 13.00 uur tot 15.00 uur. Aanmelden voor deze activiteit is vanwege de grote belangstelling niet meer mogelijk. Heb je interesse in deelname aan een activiteit en wil je hier op tijd bij zijn, kijk dan op website van de Junior Club.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard