string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Verbeek: ‘Lelijke overwinning’.

Zondag 28 augustus 2011 om 18:32

Om kwart voor vijf stapten beide trainers de persruimte binnen na afloop van FC Groningen-AZ. Beide coaches deden daar hun zegje over het duel tussen nummers 5 en 4 van afgelopen seizoen.

Pieter Huistra: “Van tevoren wilden we graag goed uit de startblokken komen. Maar binnen 45 seconden kwamen we al op een achterstand. Tegen AZ is het altijd lastig als je op achterstand komt. Maar we kwamen weer terug in de wedstrijd, vond ik. Zonder dat de laatste bal voor gevaar kon zorgen, kregen we wel wat kansjes. Onze valkuil was dat we vergaten te blijven voetballen.”
“We kwamen nog wel door over de zijkanten en een voorzet moet dat een keer goed vallen. Dat gebeurde een of twee keer en dan was er een goede redding van de doelman. Tot de 0-2 zaten we goede in de wedstrijd. Bij de tweede tegengoal, die ontstaat door de ruimte die we weggeven, zakt het geloof dan weg. Of het dan 0-3 of 0-4 wordt, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Natuurlijk willen we dat niet, maar daar kijken we doorheen. Over twee weken gaan we weer aan de bak in de volgende wedstrijd. Het is nog steeds vroeg in het seizoen en ik heb er veel vertrouwen in dat we nog leuke dingen gaan laten zien.”
Verbeek
Gertjan Verbeek (AZ): “Het was een lelijke overwinning. Dat zeg ik omdat we niet goed gevoetbald hebben, maar wel mentaal sterk waren en wilskracht toonden. En bovendien gedisciplineerd stonden in de organisatie. We hebben weinig kansen weggegeven. Hoewel Groningen dominant was in balbezit en ook nog opportuun spel ging spelen, bleven we goed overeind.”
“Aan de bal konden we te weinig en als we hem hadden, leverden we hem snel weer in. Uit het niets een kans creëren of uit een spelhervatting is ook een kunst. De 0-2 viel op een goed moment. Met Klavan in de ploeg kregen we halverwege de tweede helft meer controle. Dat het nog 0-3 werd, is best geflatteerd. Het was een lelijke overwinning, maar ik ben er niet minder blij mee.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’