Venezia vrijdag 6 augustus te gast in Euroborg, dit jaar geen Open Dag

9 juli 2021

FC Groningen is volop in voorbereiding op het seizoen 2021/2022. De voorbereidingsperiode wordt een week voor de start van de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen de Italiaanse Serie A club FC Venezia. Zoals het nu lijkt mogen op vrijdag 6 augustus 18.30 uur supporters aanwezig zijn volgens het ‘testen voor toegang’-protocol. Huidige seizoenkaarthouders en sponsorrelaties mogen deze wedstrijd gratis bezoeken. FC Groningen heeft – vanwege de belemmeringen rondom corona –  besloten dit seizoen geen Open Dag te organiseren.

IMG_8465

FC Groningen speelt op vrijdag 6 augustus de laatste oefenwedstrijd van de voorbereidingsperiode thuis tegen het Italiaanse FC Venezia. Met de Italiaanse club, die afgelopen zomer promoveerde naar de Serie A, is een mooie sparringpartner gevonden in aanloop naar de start van het Eredivisie-seizoen een week later. De wedstrijd wordt die vrijdag om 18.30 uur afgetrapt.
 
“Zoals het nu lijkt, is de wedstrijd volgens het ‘testen voor toegang’-protocol te bezoeken voor onze supporters,” laat algemeen directeur Wouter Gudde verheugd weten. “Seizoenkaarthouders en sponsorrelaties krijgen gratis toegang, daarnaast wordt er binnenkort kaartverkoop gestart. Het is voor het eerst in heel lange tijd dat er weer supporters in ons stadion mogen komen en daar kijken we enorm naar uit.” De uitleg rondom het ‘testen voor toegang’-protocol volgt op een later tijdstip FC Groningen erkent dat dit niet de gastvrijheid is die de club voorstaat, maar dit is een voorwaarde waarop evenementen op dit moment doorgang kunnen vinden.

Geen Open Dag
FC Groningen heeft besloten voorafgaand aan dit seizoen geen Open Dag te organiseren. De club is van mening dat een Open Dag een feest moet zijn voor alle supporters met een laagdrempelig karakter. Dit kan momenteel niet worden geboden vanwege regelgeving omtrent corona. Gudde hierover: “De Open Dag is een laagdrempelig evenement voor families en iedereen die de FC een warm hart toedraagt. Zonder toegangscontrole of andere beperkende maatregelen. Dat is in deze tijd helaas niet mogelijk, dus hebben we besloten dit seizoen helaas geen Open Dag te organiseren.”

Laatste ontwikkelingen voorbereiding
Aankomende zaterdag oefent FC Groningen op bezoek bij het Belgische KRC Genk. Deze wedstrijd wordt helaas achter gesloten deuren afgewerkt. Gudde baalt dat het voor supporters niet mogelijk is op dit moment wedstrijden live bij te wonen. “Iedereen wil zo graag het team zien en dat is nog even wachten. De voorbereiding is gewoon niet ideaal. Sportief kunnen we het prima draaien, maar uiteindelijk moeten we een aantal wedstrijden in de regio spelen die toegankelijk zijn voor publiek. We hebben deze voorbereiding te maken met allerlei factoren, maar volgend jaar moeten we wel weer een stap daarin zetten om dichtbij het publiek te spelen.”
 
In onderstaande video gaat de algemeen directeur van FC Groningen in op de laatste ontwikkelingen in de voorbereiding. Onder meer wordt duidelijk waarom er afgelopen zaterdag bij de eerste oefenwedstrijd geen supporters van FC Groningen aanwezig mochten zijn, maar wel 800 fans van tegenstander VV Pelikaan S. langs de lijn stonden.
 

Laatste nieuws