string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Veldmate: ‘Veel aan de club te danken’.

Maandag 04 januari 2016 om 11:03

Henk Veldmate gaat per 1 februari een nieuw avontuur aan. Hij verlaat na meer dan dertig jaar zijn vertrouwde werkomgeving in Groningen en tekent in de Amsterdam ArenA een zesjarige overeenkomst als hoofd scouting.

Henk Veldmate zegt FC Groningen met een goed gevoel te verlaten. “Ik heb heel veel aan de club te danken. Ik ben zeer blij dat FC Groningen mij in al mijn jaren bij de club de ruimte, de mogelijkheden en het vertrouwen heeft gegeven om mijn job op een goede en plezierige manier te kunnen uitvoeren. Ik kijk dan ook louter met goede gevoelens terug op mijn lange periode bij de club. Niettemin kon ik deze kans bij Ajax in deze fase van mijn carrière niet laten lopen. Ik zie het als een enorme uitdaging om in de absolute top van het Nederlandse voetbal aan de slag te gaan en die mogelijkheid wenste ik met beide handen aan te grijpen. Ik bedank alles en iedereen bij en rondom FC Groningen voor de fantastische samenwerking en de prachtige jaren.”
Loopbaan
Henk Veldmate was bij FC Groningen zeven jaar speler, negen jaar trainer/coach en hoofd jeugdopleiding, 16 jaar manager technische zaken en de laatste anderhalf jaar hoofd scouting bij de club.

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard