string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Veldmate: ‘Plaatje krijgt steeds meer kleur’.

Vrijdag 28 juni 2013 om 11:46

Na Nick van der Velden en met het aantrekken van Eric Botteghin en Giliano Wijnaldum telt de nieuwe selectie van trainer Erwin van de Looi aan het begin van het seizoen 2013/2014 drie nieuwe gezichten. Manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen is na de middenvelder Van der Velden ook zeer tevreden met het aangetrokken verdedigingsduo van vrijdag. “We zijn goed op weg het plaatje steeds meer kleur te geven.”

Veldmate gaf tijdens de vrijdagmiddag gehouden persconferentie in Euroborg een toelichting op het aantrekken van het nieuwe tweetal. Over Botteghin zei de technische manager: “Zoals aangekondigd bij het vertrek van Virgil van Dijk naar Celtic zijn wij meteen daarna aan de slag gegaan met de opvolging. Daarbij was Eric Botteghin direct onze nummer één kandidaat. We zijn dan ook zeer blij dat het ons is gelukt hem naar Groningen te halen. Botteghin is een sterke, ervaren verdediger, die het Nederlandse voetbal goed kent. Met zijn wedstrijdinstelling en –mentaliteit is hij een speler die past bij FC Groningen en bij ons publiek.”
Ambitieus
Over Giliano Wijnaldum meldde Veldmate het volgende: “Hij is een jonge, talentvolle linksbenige verdediger, die ambitieus is. Hij kon zijn aflopende contract bij AZ verlengen, maar wilde in Alkmaar meer zicht hebben op structurele speeltijd. Giliano denkt bij FC Groningen hierop meer kans te maken en wij zijn dan ook blij dat hij voor ons heeft gekozen. Na het vertrek van een aantal spelers, wilden wij onze verdediging graag versterken. Met Giliano hebben wij een speler met potentie in huis gehaald, die niet alleen als linksback uit de voeten kan, maar ook als linker centrumverdediger. Bovendien heeft hij drang naar voren en geeft hij aanvallende impulsen aan zijn spel. Wij zien in Euroborg volop mogelijkheden voor en met hem.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard