string(9) "claudebot"

Veldmate: ‘Per direct aan de slag met vervangers’.

Vrijdag 21 juni 2013 om 14:15

FC Groningen heeft in deze transperiode tot nu toe alleen nog maar spelers zien vertrekken en nog geen nieuwe gezichten voor het seizoen 2013/2014 kunnen begroeten. Manager technische zaken Henk Veldmate laat weten dat de club achter de schermen druk bezig is met het aantrekken van nieuwe spelers, maar dat hierbij zorgvuldig en afgewogen te werk wordt gegaan. Veldmate vraagt de supporters van FC Groningen geduld te betrachten en vertrouwen te houden in het beleid van de club.

Veldmate kondigt aan dat er in de komende periode een selectie komt te staan, die kan voldoen aan de sportieve verwachtingen. Daarbij kunnen en mogen geen onverantwoorde risico’s worden genomen, zo licht de technisch manager de huidige stand van zaken toe. “Een aankoop moet ook echt een versterking zijn, die bovendien breed wordt gedragen binnen het technisch platform.”
Budgetten
Hierbij speelt nog een andere rol, vertelt Veldmate. “Wij zijn een financieel gezonde club en willen dat ook graag zo houden. Dit betekent dat we pas de markt op kunnen gaan als volledig in kaart is welke budgetten beschikbaar zijn. Nu de vergoedingen voor Leandro Bacuna en Virgil van Dijk duidelijk zijn, kunnen we ook per direct aan de slag met goede vervangers. Het valt niet te verwachten dat er op de eerste training van FC Groningen in voorbereiding op het seizoen 2013/2014, zondagmiddag in Haren, al nieuwe spelers te zien zullen zijn.”
Discussie
Onder de Groningse aanhang wordt druk gediscussieerd over de vergoedingssommen die FC Groningen heeft ontvangen voor Bacuna en Van Dijk. Veldmate zegt goed te begrijpen dat er over de hoogte van transferbedragen altijd discussie zal zijn. “Maar net als in het geval van Bacuna denken wij, dat gezien de markt en kijkend naar wat er om ons heen en in de wereld gebeurt, wij een nette deal hebben gesloten met Celtic. Van Dijk is als A-junior transfervrij bij ons binnen gekomen en heeft twee seizoenen in ons eerste elftal gespeeld. Naast sportieve belangen spelen ook financiële gronden een rol bij de afwegingen, die je als club doorlopend dient te maken. Te allen tijde staat de continuïteit van FC Groningen en een gezonde bedrijfsvoering voorop. Op een bepaald moment zijn transfers niet meer tegen te houden. Die situatie ontstond in het geval van Bacuna en nu met Van Dijk.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus