string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Veldmate: ‘Kirm ervaren speler’.

Woensdag 29 augustus 2012 om 21:30

Andraz Kirm is een 46-voudig Sloveens international, die op 6 september 28 jaar wordt. De vleugelaanvaller scoorde in die interlands vijf keer. Kirm maakte onderdeel uit van de WK-selectie van Slovenië in 2010. In Zuid-Afrika kwam hij in alle drie de groepswedstrijden van Slovenië in actie.

Kirm is voor FC Groningen geen onbekende omdat de club hem regelmatig in actie heeft gezien bij interlands van Slovenië in de periode dat spits Tim Matavz nog voor FC Groningen uitkwam. Kirm is door de bondscoach van Slovenië opgeroepen voor twee WK-kwalificatieduels op 7 en 11 september tegen respectievelijk Zwitserland (thuis) en Noorwegen (uit).
Een bekende
Vanuit de Poolse competitie, waarin Kirm sinds 2009 speelt, is hij een bekende van Robert Maaskant. De huidige trainer van FC Groningen werkte in het seizoen 2010/2011 met de aanvaller en zij werden in dat seizoen met Wisla Krakow kampioen van Polen. Kirm, die op beide flanken uit de voeten kan, is tweebenig, maar van origine rechtsbenig. Hij voetbalt echter bij voorkeur op de linkerflank.
Voor zijn overgang naar Wisla Krakow voetbalde Kirm in zijn geboorteland tussen 2002 en 2009 bij Slovan, Svoboda en Domzale. Met die laatste club werd hij zowel in 2007 als 2008 kampioen van Slovenië en won de aanvaller in 2007 de Sloveense Supercup. In het seizoen 2008/2009 leverde  Kirm de meeste assists in de Sloveense competitie, waarna hij naar Wisla Krakow verhuisde.
Kwaliteiten
Manager technische zaken Henk Veldmate zegt over de kwaliteiten van Kirm: “Een ervaren speler, die op beide flanken uit de voeten kan en een uitstekende voorzet in de benen heeft. Kirm is geen individualist, hij zoekt graag de combinatie met de spits en is een echte teamspeler. Hij kan zowel in de voeten worden aangespeeld als in de diepte.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’