Veiling gestart, teller seizoenkaarten richting 8.000

26 juni 2020 / vandaag

De veiling die door de Supportersvereniging FC Groningen in samenwerking met Onlineveilingmeester.nl wordt georganiseerd, is van start gegaan. Het is vanaf heden mogelijk om op zo`n 150 schitterende kavels te bieden. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen.’ De online veiling loopt tot en met woensdag 8 juli. De teller van het aantal verkochte seizoenkaarten voor 2020/2021 passeert de komende uren de grens van achtduizend. 

FC Groningen verkocht tot op heden 7.569 seizoenkaarten voor het seizoen 2020/2021 en 423 supporters hebben een vijfjaarkaart voor de Trots van het Noorden aangeschaft. Daarmee komt het totale aantal supporters dat zich voor het nieuwe seizoen aan FC Groningen verbond op 7.992 en is de grens van achtduizend in zicht!
 
Stichting
De seizoenkaarten die worden gedoneerd via de stichting 'Laat ons weer eens samen juichen’ zijn hierbij nog niet opgeteld. Deze stichting werd onlangs gezamenlijk door supporters en club in het leven geroepen. Vanuit dit initiatief worden gedoneerde seizoenkaarten verstrekt aan mensen in Stad en Ommeland die onder de armoedegrens leven. Eind vorige week werd de stichting officieel en kosteloos opgericht bij PlasBossinade advocaten en notarissen Groningen, dat tevens zelf twee kaarten doneerde.
 
De acties en donaties aan de stichting lopen ook nog altijd gestaag door. Vandaag start een de online veiling vol memorabele artikelen waarbij de opbrengst ten goede komt aan de stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen.’ Initiators achter de veiling van de Supportersvereniging zijn Sjoerd-Jan Gispen en Niels Hilboesen. Het tweetal bundelde de krachten en reisde stad en platteland af op zoek naar unieke kavels. In Onlineveilingmeester.nl werd een partij gevonden die zonder op geld te rekenen aan de veilig meewerkt. Daarnaast kreeg het supporters-duo hulp van vele supporters, sponsors en andere betrokkenen die werkelijk prachtige verzamelitems ter beschikking stelden.
 
Unieke items
Items waarvan de echte FC-liefhebber en verzamelaar smult. Schoenen van Virgil van Dijk of Arjen Robben, gesigneerde en unieke FC Groningen-shirts, een zeer zeldzaam canvas van het kampioensteam van de Trots van het Noorden uit 1980; er kan allemaal op worden geboden. Neem een kijkje op https://www.onlineveilingmeester.nl/nl/veilingen/3222 en bied mee!
 
Supporters en sponsors kunnen tijdens de dertien dagen durende online veiling ook bieden op een unieke onderlinge wedstijd. Shirtsponsor Allure Energie organiseert op woensdag 15 juli een speciale bubble-voetbalwedstrijd op het hoofdveld van het Hitachi Capital Mobility Stadion. Dit is dé kans om een keer een op het veld in het stadion van FC Groningen te spelen. Daarbij is het één van de eerste voetbalactiviteiten die weer plaatsvinden op het hoofdveld sinds het stopzetten van het seizoen 2019/2020. Het team van supporters wordt gecoacht door FC-assistent-trainer Adrie Poldervaart.

Stadionclinic 
De allereerste stappen op het veld van het Hitachi Capital Mobility Stadion worden vanavond (vrijdag 26 juni) gezet door de deelnemers van de Stadionclinic, georganiseerd door FC Groningen Trainen als een Prof. Onder leiding van gediplomeerde trainers van de Trots van het Noorden volgen de deelnemers, allen kinderen tot en met 10 jaar, twee uur lang een leuke en intensieve voetbalclinic. Belangstellenden die voor het eerst sinds zondag 8 maart weer actie willen zien op het veld in het Hitachi Capital Mobility Stadion kunnen de clinic onder het genot van een hapje en een drankje bekijken vanaf de Snack Tribune. De clinic is van 18.00 uur tot 20.00 uur, de Snack Tribune is vanaf 16.00 uur geopend.
 
d’Olle Grieze 
Eerder deze week ontvingen alle huidige seizoenkaarthouders het officiële magazine van de Supportersvereniging FC Groningen – d'Olle Grieze – in de brievenbus. Het magazine, doorgaans exclusief voor leden van de Supportersvereniging, werd in een verhoogde oplage gedrukt. In het hart van het magazine is de ‘Laat ons weer eens juichen’-poster afgedrukt.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws