string(9) "claudebot"

Veendorp tekent contract voor drie seizoenen.

Woensdag 18 juni 2014 om 16:48

Keziah Veendorp heeft een contract getekend bij FC Groningen dat hem aan de club verbindt tot medio 2017. De 17-jarige verdediger van FC Groningen A1 speelt sinds 2008 in de jeugdopleiding van de FC.

Veendorp stroomde medio 2008 op 11-jarige leeftijd in bij FC Groningen D1 en doorliep in de afgelopen zes seizoenen alle jeugdteams. Hij begon zijn voetballoopbaan bij FVV in Foxhol en speelde tot 2008 voor VV Hoogezand.
In de maand mei was Veendorp basisspeler en aanvoerder van Oranje onder-17 dat op Malta de zilveren medaille veroverde op het Europees Kampioenschap. Komend seizoen zal de centrale verdediger in principe deel uitmaken van de selectie van FC Groningen A1.
Komende zondagmiddag is hij in Haren één van vier A-junioren die de start van de voorbereiding van het eerste elftal zullen meemaken. Afgelopen seizoen speelde Veendorp twintig duels bij FC Groningen A1 en vijf duels in Jong FC Groningen.
Manager technische zaken Henk Veldmate over de overeenkomst: “Keziah is weer een voorbeeld van een jongen die al jaren in onze jeugdopleiding speelt en waarvan wij hopen dat hij de stap naar het eerste elftal zal maken. Wij zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen bij FC Groningen zijn eerste profovereenkomst te tekenen.”
Meegetraind
Keziah Veendorp in een eerste reactie: “Groningen is mijn cluppie. Ik speel al mijn hele leven voor FC Groningen. De omgeving en alles is hier goed en ik hoop dat ik zo snel mogelijk kan doorbreken.”
“Hoe de komende jaren gaan verlopen is nog moeilijk te zeggen, maar in ieder geval begin ik de voorbereiding komende zondag met de eerste selectie in Haren. Voor mij geen onbekende groep want afgelopen seizoen heb ik geregeld op de donderdagochtend met de selectie meegetraind.”
Oranje
Na de teleurstelling van de finale van het EK onder-17 is hij inmiddels toch trots op de prestatie van het Oranje-team. “Om dat moment zelf was het verliezen na penalty’s een heel vervelend gevoeld. Maar als ik nu terugkijk dan denk ik dat we heel trots kunnen zijn. We wonnen elf wedstrijden op rij. We zijn allemaal winnaars en natuurlijk is een eerste plaats veel mooier. Toch denk ik dat het een behoorlijke prestatie is.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’