Veendorp start EK-kwalificatie met zege.

Vrijdag 21 maart 2014 om 10:18

Oranje onder-17 is donderdagavond de EK-kwalificatiereeks begonnen met een 2-1 zege op de leeftijdsgenoten van Oostenrijk. Aanvoerder Keziah Veendorp speelde de volledige tachtig minuten voor de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg.

In Uden kwam het Nederlands Elftal onder-17 jaar een kwartier voor het einde van de wedstrijd op achterstand. Vijf minuten later bracht Anthony Berenstein beide ploegen weer in evenwicht. In de derde minuut van de extra tijd maakte Berenstein ook de winnende treffer: 2-1.
De andere wedstrijd in de poule, tussen Frankrijk en Zweden eindigde in 3-0. Komende zaterdag treft Oranje onder-17 de Zweden. Dinsdagavond is Frankrijk de derde en laatste tegenstander in de ‘Elite Ronde’. Alleen de winnaar van het toernooi plaatst zich voor het EK op Malta, later dit jaar.