Veendorp ondertekent eerste profcontract

3 september 2014 / vandaag

Keziah Veendorp heeft dinsdagmiddag in Euroborg zijn eerste profovereenkomst getekend. De verdediger van FC Groningen A1 staat tot medio 2017 onder contract bij de Trots van het Noorden.

In het bijzijn van zijn vader en zaakwaarnemer Jaap Veendorp en daarnaast zijn moeder en zijn vriendin tekende Veendorp in de Arjen Robben Skybox in Euroborg zijn eerste profcontract. Medio juni waren alle partijen reeds tot een akkoord gekomen. In 2008 stroomde hij als eerstejaars D’er in binnen de jeugdopleiding van FC Groningen. Vanaf de D1 doorliep Veendorp alle teams. Eerder speelde hij voor FVV in Foxhol en voor VV Hoogezand. Henk Veldmate, tot afgelopen maandag technisch manager, sprak de verdediger toe. “Dit is een moment om bij stil te staan. Elke keer maakte je de overstap naar een ander elftal en daarnaast heb je altijd weer doelen in de ontwikkeling van je talent. Maar ook dit is weer een tussenstap. De volgende stap is mogelijk debuteren voor het eerste elftal van FC Groningen en spelen in Euroborg. En later zijn er mogelijk weer andere stappen denkbaar.” Jeugdopleiding
“Maar voorlopig staat alles in het teken van het verder ontwikkelen van je talent. De felicitaties gaan uit naar jezelf en ook naar je familie. Veel heeft in de afgelopen jaren om jou gedraaid. Ze mochten en moesten met je mee naar trainingen, toernooien en wedstrijden. In de begeleiding en verzorging ben je niets tekort gekomen. Verder maak ik graag een compliment aan de jeugdopleiding en specifiek aan mijn opvolger Peter Jeltema, die daarbij de afgelopen jaren als eindverantwoordelijke betrokken was en hier vanmiddag ook aanwezig is.” Veendorp vertelde vervolgens zelf voor de camera van FC Groningen TV over de droom die hij als klein jongetje al had: “Als klein jongetje heb ik hier inderdaad al van gedroomd. Ik heb nu mijn handtekening gezet, maar een carrière als profvoetballer is hiermee nog niet verwezenlijkt. Graag wil ik hier in Euroborg het publiek vermaken.”

Helemaal fit
De 17-jarige verdediger is bezig aan zijn zevende seizoen in de opleiding en is net terug van een blessure: “Ik ben in het vorige seizoen misschien iets te lang doorgegaan. Ik heb met Oranje onder-17 deelgenomen aan het EK. Ik had deze voorbereiding last van een pees in mijn knie, maar ben nu weer helemaal fit en kan 90 minuten spelen.” Veendorp ziet nog enkele verbeterpunten voor zichzelf. “Ik neem als verdediger soms teveel risico in mijn actie. Het ‘echte’ verdedigen moet ik nog beter leren. Ik ben van nature een middenvelder en ben naar achteren gehaald om mijn verdedigende capaciteiten te verbeteren. Vorig seizoen heb ik al mijn debuut gemaakt in Jong FC Groningen en dit seizoen maak ik deel uit van de selectie van FC Groningen A1.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws