Veendam-huurling Pedro velt Jong FC Groningen.

Zaterdag 28 juli 2012 om 00:34

Jong FC Groningen heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen SC Veendam met 1-0 verloren. De door FC Groningen aan Veendam verhuurde Luis Pedro maakte vlak voor rust het enige en dus beslissende doelpunt in Borgercompagnie.

De ploeg van trainer Dick Lukkien trad met liefst negen spelers uit de A-kern aan.Dat bleek onvoldoende om SC Veendam te kloppen. De wedstrijd kende weinig tot geen hoogtepunten. De Beloften vielen aan, maar de ploeg van trainer Gert Heerkes had verdedigend een goede organisatie staan.
Spaarzame
Vlak voor rust was het de mee opgekomen Luis Pedro die SC Veendam via een van de spaarzame aanvallen op voorsprong bracht. Michael de Leeuw tekende nog bijna voor de gelijkmaker voordat het rustsignaal klonk, maar hij raakte de paal. Na de pauze was het beeld niet anders. Jong FC Groningen viel weliswaar aan, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Henk Bos was met een individuele actie nog dreigend, maar meer wapenfeiten konden de Beloften niet overleggen.