Veelgestelde vragen naar aanleiding van de straf tijdens FC Groningen – FC Twente

26 juni 2019 / vandaag

FC Groningen dient tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente Vak F leeg te houden en de seizoenkaarthouders en meerjaarkaarthouders uit Vak F de toegang tot het Hitachi Capital Mobility Stadion te ontzeggen. Alle supporters in Vak F zijn hierover per e-mail geïnformeerd en krijgen tevens een brief thuisgestuurd. Onderstaand een aantal veelgestelde vragen over deze straf.

Kan ik mijn seizoenkaart in Vak F annuleren?
Antwoord: “Ja dat kan. Alleen is er na 14 dagen geen sprake van restitutie van het aankoopbedrag. Binnen 14 dagen is het herroepingsrecht van toepassing. Dat houdt in dat een overeenkomst die tot stand is gekomen via het internet, per telefoon of op straat, binnen 14 dagen zonder opgave van redenen kan worden geannuleerd.”

Kan ik als seizoenkaarthouder in Vak F een seizoenkaart erbij kopen in een ander vak?
Antwoord: “Ja, dat mag. Maar pas na de wedstrijd FC Groningen – FC Twente.”

Kan ik als seizoenkaarthouder in Vak F mijn kaart op naam van een ander zetten?
Antwoord: “Nee dat mag niet.”

Kan ik als seizoenkaarthouder in Vak F mijn kaart verplaatsen naar een ander vak?
Antwoord: “Ja, dat mag. Maar dat kan pas na de wedstrijd FC Groningen – FC Twente.”

Ik heb nu net pas een seizoenkaart gekocht voor Vak F en was er vorig seizoen niet eens. Mag ik wel naar de wedstrijd FC Groningen – FC Twente?
Antwoord: “Nee. Wij dienen de straf uit te voeren zoals deze ons is opgelegd. Als wij wel supporters met een seizoenkaart voor Vak F zouden toelaten, riskeren we een hogere straf. Uiteraard vinden wij het erg vervelend dat ook supporters die niet in overtreding zijn geweest met deze maatregel worden geconfronteerd en de dupe zijn.”

Ik heb een seizoenkaart in Vak F, maar zit eigenlijk ergens anders op de Tonny van Leeuwen Tribune. Mag ik nu wel naar de wedstrijd FC Groningen – FC Twente?
Antwoord: “Nee. Wij dienen de straf uit te voeren zoals deze ons is opgelegd. Als wij wel supporters met een seizoenkaart voor Vak F zouden toelaten, riskeren we een hogere straf. Uiteraard vinden wij het erg vervelend dat ook supporters die niet in overtreding zijn geweest met deze maatregel worden geconfronteerd en de dupe zijn.”

Kan ik als seizoenkaarthouder in Vak F een los kaartje kopen voor een ander vak tijdens FC Groningen – FC Twente?
Antwoord: “Nee, dat is niet mogelijk. De straf is dat alle seizoenkaarthouders uit Vak F niet aanwezig mogen zijn bij deze wedstrijd. Ook mag een ander niet voor deze personen een kaartje kopen. Wij worden geacht de straf uit te voeren zoals deze ons is opgelegd. Seizoenkaarthouders uit Vak F die toch aanwezig zijn, riskeren een stadionverbod.”

Waarom worden niet alleen de mensen gestraft die vuurwerk hebben afgestoken of vastgehouden? 
Antwoord: “Het is niet mogelijk geweest om alle betrokkenen te traceren. De aanklager heeft geconstateerd dat het vuurwerk werd afgestoken in Vak F en heeft daarom deze straf voor het gehele vak uitgesproken.”

Welke maatregelen worden er door de club genomen om soortgelijke straffen in de toekomst tegen te gaan?
Antwoord: “We zullen bij Ingang 1 voor het seizoen 2019/2020 een nog strenger toegangsbeleid gaan hanteren, gericht op meer controle. Ook zullen wij in en rondom het Hitachi Capital Mobility Stadion nieuwe veiligheidscamera’s plaatsen, die wij kunnen inzetten ter preventie van en bij onregelmatigheden.”

Krijg ik als seizoenkaarthouder in Vak F ook compensatie omdat ik een wedstrijd niet mag bezoeken?
Antwoord: “Nee. Wij dienen de straf uit te voeren zoals deze ons is opgelegd. Wij willen nogmaals benadrukken dat wij het zeer vervelend vinden dat supporters die niets met deze straf van doen hebben, wel worden benadeeld. Op basis van feitelijkheden is bepaald dat Vak F leeg moet blijven bij deze wedstrijd. Dit houdt in dat de incidenten die tot deze straf hebben geleid voornamelijk in Vak F hebben plaatsgevonden.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws