string(9) "claudebot"

Veel spelers terug in aanloop naar Twente.

Vrijdag 20 maart 2009 om 14:11

Trainer Ron Jans heeft in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Twente van aanstaande zondag veel meer opties dan in de gewonnen thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Roda JC. Vier spelers keren terug en bovendien is Koen van de Laak weer volledig inzetbaar.

Martijn Meerdink en Gonzalo Garcia komen terug van een schorsing van één wedstrijd vanwege hun rode kaart in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Evgeniy Levchenko is hersteld van kuitklachten en ook Sepp De Roover is hersteld. De Belg speelde afgelopen maandag in de Beloften de eerste helft mee tegen Jong PSV.

Twee twijfels
Afgelopen week waren Paul Matthijs en Jeroen Veldmate nog licht geblesseerd, maar ook dit duo is op tijd klaar voor de krachtmeting in de Grolsch Veste. Petter Andersson, afgelopen dinsdag geopereerd aan zijn kruisband, en Nicklas Pedersen die herstelt van een enkelkwetsuur zijn nog niet inzetbaar. Dat geldt ook voor de geschorste Gibril Sankoh, die afgelopen vrijdag zijn vijfde gele kaart van het seizoen ontving. Tim Matavz (bovenbeen) en Tom Hiariej (lies) zijn nog twijfelgevallen. Na de training van zaterdag wordt bekeken of ze inzetbaar zijn.

Trainer Ron Jans is blij dat hij wat meer keuze heeft en benadrukt nog eens de knappe prestatie in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. “We hebben de vorige wedstrijd verdiend gewonnen met heel veel jongens die in het diepe zijn gegooid. Wij waren de ploeg die erin ging om te winnen en Roda had toch meer de intentie om tegen te houden. Pepijn Kluin maakte een prima debuut. Hij ging goed de duels in en voerde zijn taak goed uit. Rekening houden met zijn leeftijd en de andere afwezigen, heeft hij zeker een voldoende verdiend. Hij is nog niet klaar om wekelijks in de Eredivisie te spelen, maar dat moet het verwachtingspatroon ook niet zijn.”

Verwachtingspatroon
Over de mening van de buitenwereld heeft Ron Jans zich wel een beetje verbaasd. “Het lijkt soms een beetje alsof we bezig zijn aan een slecht seizoen. Maar we staan op een keurige zesde plaats en hebben volop uitzicht op de play-offs. Voetballend gezien maken we op dit moment geen aanspraak op een plek bij de eerste vijf, maar dat wil niet zeggen dat we die vijfde plaats niet nastreven. Met name PSV en Ajax halen ook niet hun gebruikelijke niveau.”

“Tegen FC Twente gaan we uit van onze eigen kracht en zullen we het maximale resultaat proberen te halen. Het zal geen gemakkelijke opgave worden, maar ook in Enschede draait het voetballend de laatste weken niet optimaal. Ze oogden wat vermoeid. Ze zijn al wel dertien duels op rij ongeslagen. Het wachten is bij hen op een minder resultaat. En het is voor ons een mooie uitdaging om dat te bewerkstelligen. Wij willen spelen op de manier waarop we het Heerenveen al erg lastig hebben gemaakt. Twente heeft een goede ploeg en een prima spelopvatting, maar ook daar zijn de verwachtingen weer erg hoog. Mensen willen meer en meer en nog meer. En daar moet je elke week maar weer aan voldoen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus