string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Veel namen en geruchten tijdens transferperiode’.

Dinsdag 03 juni 2014 om 14:50

In de 481ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de transferperiode en kondigt hij de vergadering van de Klankbordgroep en de bespreking van het concept-competitieprogramma aan.

“Met de presentatie van Danny Hoesen en het opnieuw contracteren van Maikel Kieftenbeld hebben we vorige week woensdag een heel belangrijke stap gezet richting het formeren van onze selectie voor het seizoen 2014/2015. Met name wat betreft de spitspositie was het van belang zo snel mogelijk een goede opvolger te vinden voor de vertrokken Richairo Zivkovic. Daarin zijn we met het vastleggen van Hoesen in onze ogen meer dan geslaagd.”
Verwachtingen temperen
“Het is voor ons heel lastig aan te geven of er nog meer nieuwelingen, dan wel mutaties, zullen komen. Natuurlijk hebben wij nog onze wensen, maar op dit moment is het ook zo dat wij alle posities binnen het elftal meer dan voldoende hebben bezet. Zodra er spelers uit de huidige groep zullen vertrekken, hebben wij onze plannen klaar liggen om hierop te anticiperen. Tot die tijd willen wij de verwachtingen temperen dat er nog veel nieuwe spelers zullen bij komen.”
“Die verwachtingen ontstaan omdat in deze periode heel veel spelersnamen in verband worden gebracht met FC Groningen. Met name zaakwaarnemers hebben er vaak belang bij een geruchtenmachine op gang te brengen om de naam van een speler onder de aandacht te krijgen en te houden. Die geruchten worden vanuit verschillende kanten gevoed en FC Groningen is als ambitieuze club dan een mooie naam om mee te schermen.”
Huiswerk
“Natuurlijk hebben wij achter de schermen gesprekken met kandidaat-spelers. Dit zijn zogenaamde kennismakingsgesprekken om te polsen of er van beide kanten een klik en interesse bestaat om mogelijk met elkaar in zee te gaan. Maar lang niet elk gesprek met elke speler leidt direct tot een aanbieding of een contract. Het betreft hier meestal het voorwerk voor de momenten waarop er geschakeld dient te worden en er keuzes moeten worden gemaakt. Het is het huiswerk dat iedere club doet, ter voorbereiding op mogelijk aanstaande ontwikkelingen. Het is daarom ook dat wij niet op iedere naam, die met FC Groningen in verband wordt gebracht, kunnen of willen reageren.”
Competitieprogramma
“Hoewel de afgelopen competitie amper achter ons ligt en spelers en stafleden genieten van een welverdiende vakantie, zijn we op kantoor al weer druk doende met de voorbereidingen richting het komende seizoen. Het betreft dan met name de doorlopende seizoenkaartverkoop en de organisatie rondom de voorbereidingswedstrijden en ons nieuwe Europees avontuur. Hiertoe dienden wij vorige week een lijvig dossier met clubgegevens te overhandigen aan de Europese voetbalbond UEFA.”
“Ook op vaderlandse bodem wordt er al weer richting het nieuwe voetbal seizoen gewerkt. Daar waar ons nationale voetbalelftal op het punt staat af te reizen naar het WK in Brazilië, gaat een delegatie van FC Groningen morgen (woensdag – red.)  naar Zeist om daar het concept-competitieprogramma seizoen 2014/2015 van de KNVB te bespreken. Zodra we hierover iets kunnen melden, zullen we dit uiteraard doen via onze beschikbare communicatiekanalen.”
WK coach van FC Groningen
“De komende periode zal in het teken staan van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. En jij kunt de bondscoach zijn door je eigen ideale team samen te stellen. De selectie bestaat uit 11 basisspelers en 7 reservespelers, die meedoen aan het WK voetbal. Met het team, dat je na elke speeldag kunt aanpassen, moet je zoveel mogelijk punten proberen te behalen. De deelnemer met de meeste punten wordt dé WK Coach van 2014.”
“Aanmelden kan tot donderdag 12 juni. Voor elke deelname draagt FC Groningen 1 euro af aan een door de deelnemer gekozen doel: een amateurvereniging, de jeugdopleiding van FC Groningen, Make-A-Wish Nederland of Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Interesse om mee te spelen, kijk dan op: www.wkcoach.nl/fcg.”
Klankbordgroep
“Vanavond (dinsdag – red.) is de laatste bijeenkomst van dit seizoen met de Klankbordgroep. Dit adviesorgaan sluist gevraagd en ongevraagd signalen door, die leven onder het publiek, richting de club en treedt ten minste vier keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. Via de vertegenwoordigers van de diverse tribunes kunnen onderwerpen worden aangedragen voor de vergaderingen van de Klankbordgroep. De verslagen van deze bijeenkomsten worden onder meer via deze website gepubliceerd.”
Groningen finalestad
“Gisteravond (maandag – red.) was er opnieuw een feestje op de Grote Markt. Bijna twee weken na onze eigen huldiging stonden nu onze basketbalcollega’s van GasTerra Flames op het bordes van het stadhuis. Zij werden gehuldigd vanwege het vierde landskampioenschap in de geschiedenis van de club. Afgelopen zondag werd de beslissende zevende wedstrijd in de play-offreeks tegen Den Bosch winnend afgesloten in een bomvol MartiniPlaza. Vanaf deze plaats feliciteren wij onze collega-topsportclub van harte met de landstitel, nadat eerder dit jaar ook al de nationale basketbalbeker was gewonnen.”
“Net als bij de huldiging van FC Groningen zorgde onze dochteronderneming Preventief veiligheidsdiensten ook bij het feest van de basketballers voor de beveiliging. In twee weken tijd hebben zij twee keer een prima klus weten te klaren. Beide keren verliepen de huldigingen vlekkeloos en was er sprake van een mooi en spontaan volksfeest. Groningen mag zich met recht en vol trots uitroepen tot dé finalestad van dit voorjaar.”
Veiling Make-A-Wish Nederland
“Tot morgenavond (woensdag – red.) 19.00 uur worden 31 exclusieve items online geveild, waarbij de volledige opbrengst ten goede komt aan de Stichting Make-A-Wish Nederland. De spelers van FC Groningen fotografeerden elkaar onlangs in het Groninger Museum. Fotograaf Harry Cock begeleidde de spelers. Deze gesigneerde foto’s worden nu geveild.”
“Daarnaast stond de competitiewedstrijd FC Groningen – NAC op vrijdag 11 april in het teken van Make-A-Wish Nederland. De speciale en originele wedstrijdshirts, voorzien van een handtekening van de betreffende speler, worden eveneens voor onze maatschappelijk partner geveild. Onlineveilingmeester.nl heeft – net als in voorgaande jaren – weer kosteloos haar medewerking verleend. Deze veiling is ook mede mogelijk gemaakt door het Groninger Museum. Klik voor meer informatie over deze online veiling op de link onderaan deze nieuwsbrief.”
FC Groningen Journaal
“Met de mededeling dat deze week de laatste uitgave van dit seizoen wordt gedrukt van het FC Groningen Journaal, dat uiteraard voor een heel groot deel bestaat uit artikelen over en foto’s van het behalen van Europees voetbal, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’