string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Veel media-aandacht voor ambitieuze plannen FC Groningen.

Dinsdag 11 oktober 2011 om 14:48

In de 350ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de komende week, met in het weekeinde de hervatting van de competitie tegen Heracles Almelo, maandag de wedstrijd van Jong FC Groningen in Euroborg en de media-aandacht voor de ambitieuze toekomstplannen van de club.

“Deze week missen we dezer dagen alleen Tim Sparv nog, vanwege zijn interlandverplichtingen met Finland uit bij Hongarije, en keeperstrainer Ruud Hesp, die vanavond met het Nederlands elftal aantreedt tegen Zweden. Vanaf donderdag heeft trainer Pieter Huistra zijn groep weer compleet en kan de voltallige selectie zich richten op de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo, zaterdagavond in het Polman Stadion. Omdat deze wedstrijd, zoals wellicht bekend, wordt gespeeld op kunstgras, traint FC Groningen deze week op dezelfde ondergrond bij Be Quick op de Esserberg in Haren. Wij denken ons op deze manier optimaal te kunnen voorbereiden op de afwijkende veldconditie in Almelo.”
Media-aandacht
“Dezer dagen hebben wij veel media-aandacht. Aanleiding hiervoor is een groot interview dat we hebben gegeven aan het weekblad Voetbal International, dat morgen (woensdag – red.) verschijnt. Gisteravond (maandag – red.) is er in het gelijknamige televisieprogramma al vooruitgelopen op de inhoud. Op RTL7 werd melding gemaakt van ambitieuze toekomstplannen, een nieuw trainingscomplex en een mogelijk kampioenschap voor FC Groningen in de nabije toekomst.”
“Uiteraard zijn we blij dat er op een zeer positieve wijze naar FC Groningen wordt gekeken en er op deze manier over de club wordt bericht, maar goed beschouwd is er niet veel nieuws onder de zon. Onze toekomstplannen hebben wij in de afgelopen periode al bij meerdere gelegenheden uitgebreid ontvouwd. We zijn onder meer tijdens onze jaarlijkse persdag ingegaan op het nieuwe hoofdsponsorschap van Essent en ook onze samenwerking met de Energy Valley Topclub – waarin naast Essent ook de Bam, GasTerra, Gasunie, Imtech en Groningen Seaports zijn verenigd – om van FC Groningen de groenste club van Nederland te maken en ons stadion Euroborg te verduurzamen. Daarin hebben wij al flinke stappen gezet en we zijn bezig met een plan om dit alles nog verder vorm te geven.”
Trainingscomplex
“Dat wij op zoek zijn naar een nieuw trainingscomplex is evenmin nieuws. Onze huurovereenkomst met de gemeente Groningen voor ons TCN Trainingscomplex naast de Mediacentrale liep afgelopen zomer af en is met een jaar verlengd. Al die tijd zijn wij echter al op zoek naar een nieuwe locatie, waar we ook onze gehele jeugdopleiding willen onderbrengen. Met de gemeente hebben we hierover al meerdere gesprekken gevoerd en wij bespeuren een positieve grondhouding.”
“Vers is wel onze ambitie een topsportzorgcentrum te realiseren, voor zowel sport als zorg. Over de locatie, waar dit complex zou moeten komen, is nog geen duidelijkheid. Uiteraard zullen op dit topsportcentrum al onze teams trainen, maar we denken ook aan faciliteiten als fysiotherapie, huisartsen, tandartsen, voeding- en bewegingswetenschappen.”
Energy Valley Topclub
“Ook alle topsportclubs uit de stad Groningen, die vallen onder de samenwerking met de Energy Valley Topclub – dus de basketballers van GasTerra Flames, de volleyballers van Abiant/Lycurgus en de korfballers van Nic./Alfa-college – zouden in onze ogen gebruik moeten kunnen maken van deze faciliteiten. Wij hopen dat het moderne nieuwe complex er eind 2013 staat.”
“Dat in de media wordt gesproken over een kampioenschap van FC Groningen op termijn met steun van het grote bedrijfsleven vanuit de Energy Valley Topclub en dat directeur Corporate Affairs Dig Istha van Essent een landstitel niet onmogelijk acht, is prachtig. Wij stellen in Voetbal International echter dat wij eerst dit seizoen Europees voetbal willen bewerkstelligen en dat we daarna de volgende stap willen zetten en dat is het streven naar een vaste plaats bij de beste vijf clubs van het land.”
Landskampioenschap
“Wel is het zo dat wij het tot een aantal jaren geleden voor onmogelijk hielden dat FC Groningen een keer landskampioen zou kunnen worden. Maar met name na de verhuizing naar Euroborg en de ontwikkelingen binnen de club van de laatste jaren, willen wij een kampioenschap naar de toekomst toe niet helemaal meer uitsluiten. En dan mag je ook dromen hebben.”
“Al met al streelt het ons natuurlijk wel dat grote media, als Voetbal International, onze ambities serieus nemen en FC Groningen wordt hiermee nog nadrukkelijker op de kaart gezet als een club met vooruitstrevende plannen en waar nog altijd interessante ontwikkelingen plaatsvinden. Ook het Dagblad van het Noorden zal morgen (woensdag – red.) een groot artikel wijden aan onze club.”
Tribunenamen
“Seizoenkaarthouders hebben nog iets meer dan een week de tijd om via een speciaal gedeelte op deze website www.fcgroningen.nl/tribunenamen/stemmen hun stem uitbrengen voor een naam voor zowel de Noord- als de Zuidtribune in Euroborg. Nadat iedereen twee weken lang alle denkbare suggesties heeft kunnen aandragen, is hieruit een Top-5 voortgekomen. De namen waaruit gekozen kan worden, zijn in willekeurige volgorde: Tonny van Leeuwen, Arjen Robben, Jan van Dijk, Erik Nevland en de Koeman Tribune. Hieronder vallen vader Martin en zijn zonen Erwin en Ronald Koeman, die allen een groot FC Groningen-verleden hebben gehad en van wie Martin Koeman nog altijd actief bij onze club betrokken is.”
“Rondom de competitiewedstrijd FC Groningen – FC Twente, op zondag 23 oktober, zal vervolgens bekend worden gemaakt op welke twee namen het meest is gestemd. Tevens zullen wij bij deze thuiswedstrijd officieel de Piet Fransen Tribune in gebruik nemen.”
Eredivisie Live 10-daagse
“De genoemde topwedstrijd in Euroborg is voor iedereen in Nederland met digitale televisie gratis te bekijken op Eredivisie Live. Van 14 tot en met 23 oktober houdt de nationale voetbalzender namelijk de Eredivisie Live 10-daagse en is het hoofdkanaal van de voetbalzender bij bijna alle TV-aanbieders gratis te bekijken. Op deze manier kan iedere voetballiefhebber op eenvoudige wijze, en zonder extra kosten of verplichtingen, kennismaken met Eredivisie Live. Onder meer Ziggo, UPC en KPN werken mee aan de actie. Op www.eredivisielive.nl/10daagse staat een overzicht met alle deelnemende TV aanbieders.”
Straf
“Onlangs hebben wij al onze seizoenkaarthouders een brief gestuurd om hen te wijzen op de problematiek waarmee wij te kampen hebben op het gebied van kwetsende en/of beledigende spreekkoren. Dit naar aanleiding van de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, waarbij wij ons na afloop richting de KNVB diende te verantwoorden voor een deel van ons publiek in het gastenvak. Inmiddels heeft de KNVB het dossier afgesloten en zijn wij bestraft met een voorwaardelijke straf voor het spelen van één uitwedstrijd zonder meereizende supporters, voor de duur van twee jaar. Dit betekent dat bij een volgend incident binnen deze periode wij geen fans mogen meenemen naar een uitwedstrijd en dat zouden wij natuurlijk enorm betreuren. Dat zou het imago van FC Groningen enorm beschadigen en dat moeten we met elkaar niet willen.”
Bezoek
“Deze week heeft ondergetekende weer diverse activiteiten. Zo brengen we vanmiddag (dinsdag – red.) met het voltallige management een bezoek aan de werkplek van John Schurer, voorzitter van de Supportersvereniging van FC Groningen. Hij is werkzaam bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en is gevestigd in het prachtige nieuwe pand aan de rand van de ringweg-Zuid van de stad. We krijgen daar van hem een rondleiding en dat zal voor mij persoonlijk niet meevallen, want ik heb liftangst en dit betekent dat ik in het reusachtige pand de trappen neem…”
“Morgen (woensdag – red.) staan er drie activiteiten in de agenda. ’s Ochtends houdt ondergetekende een lezing voor VTL, dat een bijeenkomst heeft in Euroborg. VTL is hét kenniscentrum voor de sector Transport en Logistiek. Met een uitgebreid aanbod van diensten is VTL de verbindende factor tussen de arbeidsmarkt en de opleidingen binnen de sector.”
Jubileumfeest
“’s Middags ga ik samen met commercieel manager Robbert Klaver naar de clublunch van de Commercieele Club Groningen en ’s avonds bezoeken we het jubileumfeest rondom het 25-jarig bestaan van sponsorrelatie Bar Players.”
“Donderdag bezoeken financieel directeur Erik Mulder en ondergetekende de functionele dag van de Eredivisie CV in Utrecht. Op de agenda staan onder meer financiële en commerciële zaken, de ontwikkelingen rond Eredivisie Live en internationale aangelegenheden.”
Beloften in Euroborg
“Na het weekeinde speelt Jong FC Groningen in Euroborg tegen Jong Feyenoord/Excelsior. Het duel begint maandagavond zoals gebruikelijk om 18.30 uur. De kaartverkoop voor Jong FC Groningen-Jong Feyenoord/Excelsior vindt plaats via de Fanshop van FC Groningen in Euroborg. Kaarten kosten in de voorverkoop 2 euro per stuk. Groepen vanaf tien personen betalen slechts 1 euro per ticket en kunnen hun bestelling plaatsen bij ticketing@fcgroningen.nl.”
Opsporingsbericht
“Tenslotte vragen wij uw aandacht voor een opsporingsbericht: misdaaddeskundige John van den Heuvel is ontvoerd door FC Groningen… Op maandag 24 oktober houdt Euroborg Horeca een bijzondere activiteit. Als u een sluitende alibi heeft kunt u tijdens een speciale men’s night kennis maken met de verhalen van John van den Heuvel en krijgt u de ultieme kans om vijf dagen voor de première de film ‘De Ontvoering’ te zien bij Euroborg Horeca. John van den Heuvel begon zijn loopbaan bij de Amsterdamse politie waarbij hij onder meer werkzaam was in de spannende wereld van de undercoveragent.”
“In 1990 werd hij misdaadverslaggever bij de Telegraaf en maakte hij naam met onthullende artikelen over onder meer Desi Bouterse en Willem Holleeder. John van den Heuvel staat bekend om zijn gedegen onderzoek dat het resultaat is van zich vastbijten in een zaak. Sinds 1990 werkt hij voor de tv in RTL Boulevard en op de radio werkt hij
mee aan het programma van Edwin Evers op Radio 538. Momenteel heeft hij eigen tv-programma’s als bureau misdaad op RTL 5 en Bureau van den Heuvel op Nederland 1. Aanmelden kan via www.euroborghoreca.nl/beers-and-business.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’