Veel internationals succesvol in afgelopen periode

21 november 2018

De internationals van FC Groningen hebben gisteren, dinsdag 20 november, hun laatste interlands in deze periode gespeeld. Ritsu Doan speelde voor Japan en gaf een assist in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Kirgizië. Ook Oranje onder-20, Oranje onder-19, Mexico onder-21 en Roemenië onder-19 boekten succes met de inbreng van FC Groningen-spelers.

Ritsu Doan is sinds dinsdag vijfvoudig international van Japan. De 20-jarige aanvallende middenvelder kwam als invaller een halfuur voor het einde van de oefeninterland tegen Kirgizië binnen de lijnen en gaf de assist bij de 4-0. Die score was ook de eindstand voor Japan.

Mexico onder-21
Uriel Antuna maakte afgelopen week deel uit van een 20-koppige selectie die in China streed tijdens het CFA Team China Chongqing Tournament Three Gorges Bank Cup International Youth Football Tournament 2018. Het vierlandentoernooi voor spelers onder 21 jaar werd maandag gewonnen door de Mexicanen.

Mexico pakte maandag een punt tegen thuisland China, gecoacht door Guus Hiddink. Antuna begon in de basis en speelde een klein uur mee. De slotwedstrijd eindigde in 1-1. Het vierlandentoernooi waar ook Thailand en IJsland aan deelnamen, begon afgelopen donderdag voor Antuna met een wedstijd tegen IJsland. De buitenspeler zette zijn ploeg al na acht minuten spelen op voorsprong in een duel dat uiteindelijk in 2-0 eindigde. Afgelopen zaterdag werd Thailand onder-21 vervolgens met 6-0 aan de kant gezet.

Oranje onder-20
Jong Oranje kwam afgelopen vrijdag, 16 november, in actie tegen Jong Duitsland en verloor met 3-0. Deyovaisio Zeefuik stond in de basis van de ploeg van bondcoach Erwin van de Looi en speelde de volle negentig minuten. Jan Hoekstra bleef op de bank en maakte dinsdagavond zijn opwachting bij Oranje onder-20 dat in de UEFA Elite League U20 met 3-2 won van de leeftijdsgenoten van Italië. Tom van de Looi speelde eveneens 90 minuten en Lars Kramer maakte twintig minuten voor tijd een invalbeurt.

Oranje onder-19 kende een zeer succesvol verblijf in Armenië, het toneel van het EK onder-19 in 2019. Na de openingszege van 4-0 tegen Armenië met inbreng van invallers Thijs Dallinga en Daniël van Kaam was het afgelopen zaterdag de beurt aan Ludovit Reis voor een basisplaats tegen Duitsland. De wedstrijd werd met 1-0 gewonnen en ook Daniël van Kaam maakte nog zijn opwachting als invaller. In de derde wedstrijd werd Portugal met 2-1 verslagen en dus de toernooizege opgeëist. Ludovit Reis speelde opnieuw de volle 90 minuten. Thijs Dallinga was invaller en nota bene maker van de winnende treffer.

Roemenië onder-19
Ook in Bulgarije kon worden feestgevierd. Het duo Groningse Roemenen Antonio Sefer en Antonio Manolache plaatste zich door een 8-0 zege op Gibraltar ten koste van het gastgast voor de Elite Ronde van de EK-kwalificatie. Een zege met een marge van minimaal vijf treffers was nodig geworden na een 3-0 nederlaag tegen Griekenland. Sefer maakte overigens twee van de acht goals en ook Manolache tekende voor een doelpunt. In het voorjaar is Roemenië een mogelijke tegenstander van Nederland in de volgende kwalificatiefase voor het EK in 2019 in Armenië.

Laatste nieuws