‘Veel geruchten, maar alleen transfer Rusnak concreet’

3 januari 2017

In de 611de en eerste nieuwsbrief van 2017 namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de actuele stand van zaken bij FC Groningen en kijkt hij vooruit naar twee oefenwedstrijden en de nieuwjaarsbijeenkomst van de club.

“Om te beginnen wil ik via deze eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar namens, directie, management, medewerkers en vrijwilligers van FC Groningen iedereen een heel goed, gezond en sportief 2017 wensen!”
 
Winterstop
“Vanwege de winterstop ligt de competitie tot medio januari stil. Vanmorgen (dinsdag 3 januari – red.) zijn de eerste selectie en FC Groningen onder-23 de voorbereidingen begonnen richting de tweede seizoenshelft. De jeugdteams beginnen volgende week weer met de trainingen, op FC Groningen onder-13 na. Dit team heeft vrijdag in Delfzijl een training met het oog op de deelname aan het indoor-voetbaltoernooi Eurocup, komend weekend. De Beloften spelen zaterdagmiddag om 14.00 uur in Hengelo een oefenwedstrijd tegen Jong FC Twente.”
 
Transferwindow
“De maand januari staat ook ieder jaar weer in het teken van mogelijke transfers. Immers; tot het einde van deze maand is het wintertransferwindow geopend en dat is een garantie voor geruchten, hele en halve waarheden. Ook rondom FC Groningen. Via de media vernemen wij dat veel namen van onze spelers in verband worden gebracht met een mogelijke tussentijdse verhuizing naar een nieuwe club. Wij kunnen niet zoveel met al die geluiden.”
 
“Op dit moment (dinsdagmiddag – red.) is er maar één mogelijke transfer concreet en dat is die van Albert Rusnak. Wij hebben met Real Salt Lake een akkoord bereikt over de overgang van Rusnak naar de Amerikaanse MLS. Of het ook daadwerkelijk tot een transfer komt, ligt nu aan de speler en zijn management. Wij wachten af hoe dit zich de komende dagen verder gaat ontwikkelen.”
 
“Mocht de overgang van Rusnak naar Salt Lake City worden afgerond, dan zullen wij geen vervanger voor hem aantrekken. Samen met de technische staf hebben wij namelijk de overtuiging dat we zijn vertrek binnen de huidige selectie kunnen opvangen. Maar het is nog lang geen 31 januari en tot die tijd kan er nog van alles gebeuren.”
 
Oefenduels
“Voordat we op zaterdag 14 januari in Almelo de Eredivisie hervatten met de uitwedstrijd tegen Heracles, speelt de groep van hoofdtrainer Ernest Faber twee oefenduels. Te beginnen aanstaande donderdag (5 januari – red.) om 19.00 uur in het stadion van Almere City.”
 
“Supporters kunnen voor dit duel vrij afreizen naar Almere. Kaarten zijn voor 5 euro per stuk verkrijgbaar aan de kassa’s bij de hoofdingang en de FC-fans kunnen op elke willekeurige tribune van het Yanmar Stadion plaatsnemen.”
 
Duitsland
“Na de wedstrijd in Almere reist de eerste selectie door naar Amsterdam, om daar de volgende ochtend vanaf Schiphol naar Frankfurt te vliegen. Vervolgens wordt er met de bus verder gereisd richting Hoffenheim.”
 
“Na een aantal trainingen op Duitse bodem, wordt er aanstaande zondag (8 januari – red.) op het trainingscomplex van de Bundesligaclub in Zuzenhausen een oefenwedstrijd gespeeld tegen TSG 1899 Hoffenheim, dat de eerste seizoenshelft afsloot als de nummer vijf van Duitsland. Belangstellenden hebben geen kaart nodig en krijgen vrije toegang tot het trainingscomplex aan de Horrenbergerstraße 58 in Zuzenhausen.”
 
Online kijken
“Voor supporters die niet in de gelegenheid zijn één of beide duels te bezoeken, hebben wij een heel mooi alternatief! Sinds kort beschikken wij namelijk over een eigen online tv-kanaal: FC Groningen TV. Op dit kanaal zijn exclusieve reportages te zien, interviews, samenvattingen en unieke beelden van achter de schermen. Tevens kunnen wij live streamen.”
 
“Dat voornemen hebben wij ook bij de oefenwedstrijden tegen Almere City en TSG 1899 Hoffenheim. FC Groningen TV is te bekijken via deze website. Voor tablet en smartphone is een speciale gratis app te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store.”
 
Nieuwjaarsbijeenkomst
“Volgende week maandag houden wij voor onze zakelijke relaties een nieuwjaarsreceptie in het Noordlease Stadion. Onderdeel van de avond is een speciale editie van het programma Voetbal Inside, met René van der Gijp, Hans Kraay Jr. en Johan Derksen als vaste tafelgasten onder leiding van presentator Wilfred Genee. Ook deze activiteit zal voor supporters en andere belangstellenden live te volgen zijn via FC Groningen TV.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws