‘Veel FC-internationals op pad deze periode’

19 maart 2019 / vandaag

In de 713de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de vijfde achtereenvolgende thuisoverwinning in 2019, benoemt hij de FC-internationals die voor diverse nationale teams op pad zijn tijdens deze interlandperiode en wijst hij op de jaarlijkse handtekeningenmiddag van de FC Groningen Junior Club.

“Er moest een eigen doelpunt van ADO Den Haag aan te pas komen, maar de 1-0 overwinning van afgelopen zondag in het Hitachi Capital Mobility Stadion was meer dan verdiend. Het was de vijfde thuiszege op rij en in 2019 hebben we nu al 20 punten behaald uit de negen competitieronden sinds de winterstop. We staan er hierdoor inmiddels weer prima voor als we naar de ranglijst kijken en dat is met de eerste seizoenshelft nog vers in ons geheugen een knappe prestatie van spelers en staf.”
 
Internationals
“De Eredivisie ligt nu voor een weekend stil in verband met een interlandperiode. Twaalf internationals van FC Groningen komen in actie voor hun vaderland. Onze internationals vliegen uit naar alle windstreken over de wereld: Japan, Bosnië-Herzegovina, Jong Oranje, Marokko onder-23, Japan onder-23, Oranje onder-20, Oranje onder-19,  Finland onder-18 en Slowakije onder-17. Verder staan er nog twee spelers standby voor Oranje onder-19.”
 
“Ritsu Doan en Ko Itakura zijn opgeroepen voor respectievelijk de nationale A-ploeg van Japan en Japan onder-23, dat een kwalificatietoernooi voor het Aziatisch kampioenschap onder-23 speelt. Naast Doan is Samir Memisevic deze interlandperiode de enige andere A-international van FC Groningen. Zijn vaderland Bosnië speelt twee kwalificatiewedstrijden in het kader van het EK van 2020.”
 
Jong Oranje
“Wij zijn in deze interlandperiode vooral goed vertegenwoordigd bij Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi, onze voormalige trainer, heeft drie spelers van FC Groningen opgenomen in zijn selectie: keeper Jan Hoekstra, Kaj Sierhuis en Deyovaisio Zeefuik. Jong Oranje speelt twee oefeninterlands in Spanje tegen achtereenvolgens de Verenigde Staten en Egypte.”
 
“Mo El Hankouri is opgeroepen voor Marokko onder-23 en Lars Kramer en Tom van de Looi komen in actie voor Oranje-20. Ludovit Reis speelt met Oranje onder-19 in eigen land een EK-kwalificatietoernooi. Eén van de drie wedstrijden wordt komende zaterdag (23 maart – red.) afgewerkt op het sportcomplex van Achilles 1894 in Assen. Slovenië is dan de tegenstander van de ploeg van Reis. De twee andere kwalificatieduels van Oranje onder-19, tegen Wales en Spanje, worden bij HHC in Hardenberg gespeeld. Daniël van Kaam en Tapmahoe Sopacua staan standby voor dit EK-kwalificatietoernooi.”
 
“Tenslotte zijn uit de opleiding ook Oskari Sallinen en Tomas Suslov op pad voor hun land met respectievelijk Finland onder-18 en Slowakije onder-17.”
 
Voorbereiding op AZ
“Aangezien trainer Danny Buijs deze periode een flink aantal spelers moet missen en een aantal van hen pas laat volgende week terugkeert in Groningen, heeft de technische staf bij hoge uitzondering besloten om de laatste twee trainingen voor de competitiewedstrijd tegen AZ, op zaterdag 30 maart, achter gesloten deuren af te werken. Omdat de technische staf slechts twee dagen heeft om de ploeg optimaal voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen AZ, wil Buijs met zijn assistenten in alle rust kunnen werken. Daarom zijn de trainingen op donderdag 28 maart en vrijdag 29 maart niet toegankelijk voor publiek. Dat is niet gebruikelijk bij FC Groningen, maar wij rekenen op begrip bij onze vaste bezoekers van de trainingen, omdat het sportieve belang altijd prevaleert.”
 
Handtekeningenmiddag
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt in diverse ruimtes in het Hitachi Capital Mobility Stadion de jaarlijkse handtekeningenmiddag van de FC Groningen Junior Club gehouden. Meer dan honderd leden hebben zich voor deze gratis activiteit aangemeld. De hierboven genoemde internationals uit de eerste selectie zullen vanzelfsprekend noodgedwongen ontbreken. De kinderen kunnen via een tour door het stadion in diverse ruimtes handtekeningen verzamelen en op de foto met hun favorieten. Ook hoofdtrainer Danny Buijs en zijn assistent-trainers zijn aanwezig.”
 
“Tot volgende week!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws