string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Veel aandacht voor koppositie FC Groningen.

Dinsdag 23 september 2008 om 14:24

In de 199ste nieuwsbrief namens directie en management gaat algemeen directeur Hans Nijland in op de koppositie van FC Groningen in de Eredivisie en blikt hij onder meer vooruit naar de duels met Hollandia en Feyenoord.

“Door het 1-1 gelijkspel van zaterdagavond in Almelo en de uitslagen op de andere velden van afgelopen weekeinde is FC Groningen de nieuwe koploper in de Eredivisie. Dat is op zichzelf heel leuk, maar het zegt natuurlijk nog heel weinig over de rest van dit seizoen. Niettemin moeten we constateren dat we door onze koppositie volop media-aandacht krijgen en dat is uiteraard hartstikke positief. Gisteren (maandag – red.) was een cameraploeg van NOS Studio Sport in Groningen om voor het Sportjournaal een sfeeronderwerp te maken over de hoge klassering van de FC. Vandaag (dinsdag – red.) is op de sportpagina’s van de Telegraaf een verhaal te lezen over en met doelman Luciano da Silva, in het kader van het klassement Voetballer van het Jaar.
Veel positieve publiciteit
“Morgen (woensdag – red.) komt een verslaggever van AD Sportwereld eveneens naar Groningen om Luciano te spreken en vrijdag zal een cameraploeg van Eredivisie Live een portret van de Braziliaanse keeper komen maken voor hun voorbeschouwingprogramma’s van komend weekeinde. Aanstaande zondagavond ben ik zelf te gast in het programma Studio Voetbal, gepresenteerd door Jack van Gelder en vaste tafelgast/opiniemaker Hugo Borst. Kortom; veel positieve publiciteit rond FC Groningen, maar we blijven wel met beide benen op de grond staan.”
“De focus ligt nu al weer bij de bekerwedstrijd tegen Hollandia. Dit duel in Hoorn begint donderdagavond om 20.00 uur. Hollandia is amateurkampioen van Nederland en een niet te onderschatten tegenstander. Elk jaar weer vallen er opvallende uitslagen te noteren in de eerste ronden van het bekertoernooi. Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat FC Groningen niet wordt verrast. In het bekerduel zal Oluwafemi Ajilore ontbreken vanwege de schorsing die hij kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Heracles.”
Record aantal bezoekers
“Zondagmiddag is Ajilore echter weer speelgerechtigd als we in Euroborg de koppositie verdedigen tegen Feyenoord. Deze topwedstrijd is volledig uitverkocht en derhalve zullen we opnieuw het record aantal bezoekers aan een officiële thuiswedstrijd van FC Groningen gaan breken. Wij roepen mensen dan ook op tijdig naar Euroborg te komen, want tegen FC Utrecht hebben we al kunnen constateren dat de wegen naar het stadion aardig vol stromen en menigeen vanwege de verkeersdrukte vast stond.”
“De competitiekraker tegen Feyenoord, die onder andere zal worden bezocht door de bondscoach van Zweden Lars Lagerbäck, is dus uitverkocht. Voor het volgende thuisduel – met ADO Den Haag, volgende week zondag  5 oktober om 12.30 uur – zijn echter nog wel kaarten beschikbaar. Op deze website is hierover in het menu ‘kaartverkoop’ meer informatie te vinden.”
“Ook Jong FC Groningen doet het goed in de competitie. Door een knappe 1-2 overwinning op Feyenoord, gisteravond (maandag – red.) in Rotterdam, heeft het team van trainer Erwin van de Looi zich in de top van de Eredivisie voor Beloften genesteld.”
Rolly-Side
“Gisteravond (maandag – red.) was ook de jaarvergadering van de Rolly-Side, een vereniging van minder valide supporters van FC Groningen. Ongeveer 35 leden waren bijeengekomen in het gebouw van Menzis, de hoofdsponsor van de Rolly-Side, om te praten over allerlei zaken. Ondergetekende was vertegenwoordigd namens FC Groningen en in een aangename sfeer werden tal van onderwerpen besproken. De Rolly-Side is een heel enthousiaste groepering en de avond was bijzonder succesvol te noemen.”
“Vanmiddag (dinsdag – red.) zal de eerste selectie en staf lunchen bij het stadsstrand. Strand Euroborg organiseert daar een Molukse rijsttafel voor het goede doel, namelijk het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG.”
‘Kas-systeem’
“Het zogenaamde ‘kas-systeem’ van de firma Lindegas is verder uitgebreid. Na een proef van bijna drie maanden aan begin van dit jaar, waarbij in een soort tunnel- tentconstructie licht en CO2 ervoor zorgen dat ook in koudere perioden het gras groeit, hebben we de capaciteit verdubbeld. Het systeem werkt heel goed. Het gras groeit en er is sprake van een dichtere grasmat. Deze techniek werd vooralsnog alleen gehanteerd in de kasbouw en is nu voor het eerst ook bij een voetbalclub toegepast. In andere stadions is tot dusver alleen een techniek met lampen gebruikt. Deze succesvolle proef was uniek in Nederland en wij gaan er in verder omdat wij hoge eisen stellen aan de kwaliteit van ons speelveld.”
Hanzehogeschool Groningen
“De speciale krant die FC Groningen Media heeft verzorgd voor de Hanzehogeschool Groningen is van de persen gerold. De huis-aan-huis krant voor de drie noordelijke provincies kent een oplage van 700.000 exemplaren. In deze full colour uitgave op A3-formaat is informatie te vinden over tal van mogelijkheden die de Hanzehogeschool biedt. De geschiedenis van de hogeschool voert terug tot 1798, de Hanzehogeschool in haar huidige vorm bestaat sinds 1 april 1993 uit een fusie tussen de Rijkshogeschool Groningen en de Hanzehogeschool Groningen en viert dit jaar derhalve het derde lustrum.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard