string(9) "claudebot"

Veel aandacht voor Kirm in FCG TV.

Vrijdag 31 augustus 2012 om 13:45

FC Groningen TV staat vanavond helemaal in het teken van de komst van Sloveens international Andraz Kirm. De transfer had heel wat voeten in aarde. FCG TV volgde de ontwikkelingen rond de komst van Kirm en toont een reconstructie in de uitzending van vanavond.

Kirm zou woensdagavond gepresenteerd worden aan de media en sponsors maar op het laatste moment werd die presentatie afgelast. De huurovereenkomst was rond, Kirm was goedgekeurd maar de presentatie ging toch niet door omdat er plotseling een verschil van interpretatie ontstond tussen FC Groningen en Wisla Krakow over wie het salaris van Kirm zou gaan betalen. Meteen schakelde FC Groningen diverse instanties in om aan te tonen dat zij in haar recht stond.
De volgende ochtend was de zaak rond Kirm het gesprek tijdens de laatste training van FC Groningen in voorbereiding op het duel van vanavond tegen ADO Den Haag. Trainer Robert Maaskant was toen in de veronderstelling dat Kirm vanavond geen deel uit zou maken van zijn selectie. En dus was hij bezig uit te puzzelen welke elf spelers hij vanavond (vrijdag – red.) kiest uit de 23 fitte spelers die hij tot zijn beschikking heeft. Het duel met ADO is voor de FC een weerzien met Danny Holla die deze zomer de overstap maakte van FC Groningen naar de residentieclub. Holla scoorde deze competitie al twee keer maar Luciano da Silva zal er alles aan doen om zijn goede vriend Holla deze keer van scoren af te houden.
Terwijl de selectie trainde werd er bij FC Groningen achter de schermen hard gewerkt om tot een oplossing te komen met Wisla Krakow. FCG TV was net in gesprek met manager technische zaken Henk Veldmate toen hij werd weggeroepen. Niet veel later was er witte rook. Er werd opnieuw een persconferentie belegd en deze keer vond die wel plaats: Andraz Kirm werd gepresenteerd als nieuwe speler.
Vervolgens liepen er alleen maar blije gezichten door de ABN AMRO Business Corner. Alle betrokkenen hadden een huzarenstukje afgeleverd. De man met grootste lach op zijn gezicht was Andraz Kirm. Hij had ‘s middags in onzekerheid verkerende al laten weten dolgraag voor FC Groningen te willen spelen. Vanavond gaat dat wellicht al gebeuren want hij maakt in elk geval deel uit van de selectie van de FC tegen ADO.
Let op: FC Groningen TV wordt vanavond om 17.55 uur uitgezonden op Eredivisie Live 2. Daarnaast is FCG TV te zien om 19.10 uur op EL1, voorafgaande aan ADO Den Haag – FC Groningen. Tevens is er een herhaling om 22.55 uur op EL 2 en morgen om 08.45 uur op EL 1.
FC Groningen TV is ook terug te zien op de website van FC Groningen: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentv Blijf op de hoogte van FC Groningen TV via Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus