string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Vanmiddag perspresentatie Kostic’.

Dinsdag 10 april 2012 om 14:02

In de 374ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de twee competitiewedstrijden van komende week, kondigt hij de perspresentatie van Filip Kostic aan en maakt hij de datum van de Open Dag 2012 bekend.

“Na de bekerfinale van afgelopen weekeinde wachten ons in drie dagen tijd kort op elkaar twee competitiewedstrijden. Donderdagavond spelen we pas om 21.00 uur in en tegen Den Haag en zullen we dus midden in de nacht terugkeren in Groningen. Op zondagmiddag trappen we in Euroborg al weer om 12.30 uur af tegen Roda JC. Er zit dus slechts een minimale rustperiode tussen beide duels. We bereiden ons hier uiteraard goed op voor en hopelijk zit trainer Pieter Huistra weer wat breder in het aantal beschikbare selectiespelers voor dit tweeluik. Voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Roda JC zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.fcgroningenkaartenmarkt.nl”
Perspresentatie
“Vanmiddag (dinsdag – red.) om 16.00 uur presenteren wij Filip Kostic aan de pers. We zullen tijdens deze perspresentatie de details rondom zijn komst bekend maken. Uiteraard doen we later vanmiddag van deze persconferentie verslag op deze website. De komst van Kostic betekent automatisch ook het vertrek van Dusan Tadic. Hij gaat een contract tekenen bij FC Twente. Wij begrijpen dat er supporters zullen zijn die Tadic liever naar het buitenland hadden zien vertrekken, maar dat was geen haalbare kaart.”
“Voor een transfer heb je namelijk drie partijen nodig: twee clubs en de speler. Tadic heeft afgelopen winterperiode bij ons aangegeven een volgende stap in zijn carrière te willen maken. Om die reden wilde hij zijn contract bij FC Groningen niet openbreken en verlengen. Wij hebben dus vanaf die tijd serieus rekening gehouden met een vertrek van Tadic uit Euroborg. Hoewel er veel interesse voor Tadic was – ook vanuit het buitenland – is er echter niet één club concreet geworden. Behalve FC Twente.”
Eén belang
“Toen Tadic ons te kennen gaf een overstap naar Twente te zien zitten en te beschouwen als een stap hogerop omdat Twente meespeelt om de landstitel van Nederland en mogelijk in de Champions League gaat uitkomen, hadden wij als FC Groningen nog maar één belang: een financieel zo’n goed mogelijke transfer realiseren. We zijn lange tijd met FC Twente in gesprek geweest en de afgelopen dagen heeft dit geresulteerd in een akkoord.”
“De transfer van Dusan Tadic naar FC Twente behoort tot de grootste binnenlandse transfers in de geschiedenis. Zeker in de huidige economische tijd – waarin onmiskenbaar sprake is van een veranderde situatie van het voetballandschap – zal een transfer in deze orde van grootte niet makkelijk meer tot stand komen. Wij beseffen dat we onze sterspeler verliezen aan een club binnen dezelfde competitie waarin wij uitkomen, maar de financiële vergoeding die hier tegenover staat, is de maximaal haalbare. Het biedt ons kansen om het financiële fundament onder de club te verstevigen en tevens om de selectie verder te versterken. We zijn dan ook blij dat we met Kostic direct de opvolger van Tadic kunnen presenteren.”
FC Groningen Junior Club
“Vanmiddag (dinsdag – red.) om 16.30 uur vindt op het TCN trainingsveld de kwartfinale van de Gasunie Shoot-Out bokaal plaats. 22 Leden van de Green White Bengels – de oudste fans binnen de FC Groningen Junior Club – zullen strijden om acht plaatsen in de halve finales.”
“Volgende week woensdag, 18 april, belooft ook een mooie middag te worden, dan houdt de Junior Club namelijk haar jaarlijkse Junior Club Dag. De ijshal van sportcentrum Kardinge zal worden omgetoverd tot een hal vol plezier en vermaak. Vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur kunnen leden van de Junior Club zich uitleven op leuke attracties zoals springkussens en een bungee trampoline. Daarnaast worden er voetbalshows gegeven. Het wordt dus een geweldige middag, die niet gemist mag worden! Het is nog mogelijk om je op te geven voor deze clubdag en dat kan via de website www.fcgroningenjuniorclub.nl”
Seizoenkaartmailing
“Afgelopen vrijdag hebben de seizoenkaarthouders de mailing voor het seizoen 2012/2013 in de bus gekregen. Er zijn twee belangrijke wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Vanwege veranderde wetgeving wordt de seizoenkaart niet meer automatisch verlengd. Seizoenkaarthouders dienen zelf actief de kaart te verlengen, bij voorkeur via www.fcgroningenseizoenkaart.nl. Bovendien moet de huidige seizoenkaart worden bewaard, want bij verlenging is deze ook volgend seizoen geldig. Bestaande seizoenkaarthouders, die ook volgend seizoen in Euroborg hun eigen plek willen behouden, ontvangen dus geen nieuwe kaart. Dus: verleng actief de seizoenkaart en bewaar de huidige kaart, gooi deze niet weg!”
Pumps & Business
“Genieten van een culinair hapje en drankje, een boeiend programma en goede muziek met inspirerende vrouwen zonder het ‘ik moet nu netwerken’-gevoel? Dan is de second edition – aanstaande donderdag – van Pumps & Business, georganiseerd door Euroborg Horeca en Organisatiebureau FC Groningen, een avond waar je als zakenvrouw bij aanwezig wil zijn! Reserveren kan nog. Kijk voor meer info op www.pumpsandbusiness.nl”
“Volgende week maandag zal ik meewerken aan een workshop ‘Koken met Hans Nijland’. Als u weet dat ik nog geen ei kan bakken en water koken nog net wil lukken, dan begrijpt u dat je zelf niet veel hoeft te kunnen om toch bij de workshop aan te sluiten. Onder leiding van de befaamde chef-kok Martin Jarings van Brussels Lof wordt een lekkere, gezonde, verantwoorde maaltijd gemaakt. Deze workshop wordt georganiseerd door Fier4Grunn van wooncorporatie Lefier, partner binnen onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij.  Fier4Grunn zet zich onder meer in voor het promoten van een gezonde leefstijl.”
Bedrijven Contact Dagen Drenthe
“Volgende week dinsdag en woensdag vinden de Bedrijven Contact Dagen Drenthe plaats in de TT Hall in Assen. Al 23 jaar is de beurs hét platform waar bedrijfsleven, instellingen en overheden uit heel Drenthe elkaar ontmoeten. FC Groningen zal net als vorig jaar prominent op de beurs aanwezig zijn met het ‘FC Groningen Plein’. Het FC Groningen Plein is dé plaats waar de club zich samen met haar sponsorrelaties presenteert. Het plein wordt op een herkenbare, stijlvolle manier aangekleed. Deelnemers beschikken over een eigen standruimte en kunnen gebruik maken van de faciliteiten die het plein biedt. Het FC Groningen Plein heeft ieder jaar een grote aantrekkingskracht op de bezoekende ondernemers.”
FC Groningen Plein
“FC Groningen wordt deze dagen vergezeld op haar plein door de volgende bedrijven: Essent, Energy Valley Topclub, Argo Schoonmaakbedrijf, Bedrijfsuitje Groningen, Century Autogroep, Centercom, Hotel de Jonge, Fonville Schoonmaakbedrijven, Funfactory 050, HLB Nannen Accountants & Belastingadviseurs, Lubbers Transport Group, Prima Personeel, Schomaker Mannenmode, Schutrups Schoenen, Smart IT Services, Terpstra Mazda, Wensink Noord, WM Veenstra Druk, Preventief Veiligheidsdiensten, Organisatiebureau FC Groningen, Euroborg Horeca, en FC Groningen Media.”
“Tot slot: de Open Dag 2012 van FC Groningen wordt gehouden op zondag 15 juli. Meer details over het programma en de tijden volgen de komende weken via deze website. Maar voor nu kunt alvast deze datum reserveren in uw agenda.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’