string(9) "claudebot"

Vanmiddag oefenwedstrijd tegen Ajax.

Dinsdag 12 januari 2010 om 13:58

In de 263ste nieuwsbrief namens directie en management meldt algemeen directeur Hans Nijland enkele nieuwtjes en neemt daarnaast de agenda voor de komende week door. Zo bezoekt de directie donderdag een vergadering van de Werkgroep Future van de ECV.

“Momenteel verblijft de voltallige eerste selectie voor een trainingskamp in Portugal. Terwijl in Nederland de meeste velden onder een laag sneeuw bedekt zijn, kan men daar – met uitzondering van een enkele regenbui – onder prima condities werken aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.”
Nog enkele kaarten
“Vanmiddag (dinsdag – red.) om 16.30 uur Nederlandse tijd wordt afgetrapt voor een oefenduel met Ajax dat eveneens in Zuid-Portugal verblijft. Deze wedstrijd staat vooral in het teken van speelminuten maken voor zoveel mogelijk spelers en de groep fit aan de start te laten staan voor de wedstrijd tegen Heerenveen van volgende week woensdag, 20 januari.”
“Voor die inhaalwedstrijd tegen Heerenveen gaan overigens woensdagochtend nog enkele kaarten in de verkoop, met name voor het vak II. De verkoop voor de thuiswedstrijden tegen FC Twente (zondag 24 januari) en ADO Den Haag (dinsdag 2 februari) zijn inmiddels ook gestart via deze website, in de Fanshop in Euroborg en via TicketBox.”
Agendapunten
“Komende donderdag staat het uitwedstrijdenbeleid op de agenda van de Werkgroep Future van de ECV (samenwerkende Eredivisieclubs). Hierover heb ik in de nieuwsbrief van afgelopen week al het een en ander verteld. Wij vinden dat de goedwillende supporters op een normale manier uitwedstrijden moeten kunnen bezoeken en willen dat in breder verband aankaarten.”
“Een ander punt dat donderdag op de agenda staat, is de zorg die wij als club hebben uitgesproken richting ECV en KNVB. Die zorg gaat uit naar de financiële situatie in het betaalde voetbal. Wij vinden dat de clubs gezamenlijk een beleid zullen moeten voeren tegen de verslechterde situatie en zullen dit donderdag eveneens ter tafel brengen tijdens de Werkgroep Future. Over het verloop van beide zaken zullen we de achterban op de hoogte houden.”
Onbepaalde tijd
“Het jaarcontract met scout Jurrie Koolhof, dat een looptijd had tot 1 februari aanstaande, is met onmiddellijke ingang omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Hij is naast Grads Fühler de tweede fulltime scout in dienst van FC Groningen. Wij zijn zeer tevreden over het functioneren van Jurrie. Hij is een zeer betrokken en enthousiast collega en voert zijn werkzaamheden uit met elan.”
“Komende donderdag vertrekken achttien personen voor een driedaagse reis naar München. Het betreft het jaarlijkse personeelsweekend dat deze keer is gekoppeld aan het bezoek van de wedstrijd Bayern München – Hoffenheim die vrijdag op het programma staat in de Bundesliga. In die wedstrijd hopen we oud-FC’er Arjen Robben uiteraard aan het werk te zien voor de club van coach Louis van Gaal.”
Nieuwjaarsrecepties
“Afgelopen zaterdag hebben zowel de vrijwilligers als de Supportersvereniging van FC Groningen een nieuwjaarsreceptie gehad in Euroborg. Ondanks de pech met de slechte weersomstandigheden, was het toch een leuke en goede avond in een ontspannen sfeer.”
“Komende vrijdagavond staat de laatste in een rij van nieuwjaarsbijeenkomsten op het programma. De organisatie van GasTerra Eurovoetbal zal in Euroborg de jaarlijkse bijeenkomst houden. Komend voorjaar wordt de 34ste editie van dit internationale toernooi voor B-junioren gehouden.”
Sneeuwvrij
“Vandaag is hard gewerkt om één van de velden op Corpus den Hoorn sneeuwvrij te maken zodat ook op ons jeugdcomplex weer getraind kan worden. Sinds de jaarwisseling hadden de zes jeugdteams vooral moeten uitwijken naar verscheidene zaalaccommodaties in Stad en Ommeland.”
“De Beloften spelen woensdagmiddag om 15.00 uur in Almelo een oefenduel met Jong Heracles Almelo. Met het bericht dat de wedstrijd Jong FC Groningen – Jong PSV op maandag 22 februari 2010 definitief in Euroborg gespeeld zal worden, sluit ik deze nieuwsbrief af.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus